49

Перат ли милиони на руски олигарси у нас? ВАП разпореди проверка

Върховната административна прокуратура (ВАП) е разпоредила проверка за изпълнение на санкциите на ЕС срещу Русия, съобщиха от държавното обвинение.

От съобщението не става ясно какъв е поводът за тези действия. Посочено е само, че прокуратурата е образувана преписка по "информация в средства за масово осведомяване, свързана с начина на изпълнение от Република България на санкции, наложени от ЕС на Русия".

Възможно е поводът да е изявление на бившия енергиен министър ГЕРБ Делян Добрев от ГЕРБ, който заяви, че има информация, че през банка в България се перат милиони на руски олигарси. Веднага след думите му прокуратурата съобщи, че е възложила на ДАНС да провери случая.

Днес от ВАП подчертаха, че всяка държава трябва да разработи мерки, за прилагане на санкциите на национално ниво, пише OFFNews. 

"От ВАП са изискани сведения от Министерския съвет и от всички министерства и ведомства, участващи в Координационната група, за предприети конкретни мерки, действия и издадени актове във връзка с наложените санкции, включително данни за конкретни санкции по отношение на физическите лица или свързаните с тях физически или юридически лица, образувания или органи", заявяват от прокуратурата.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
хохохо

хохохо

28.04.2023 | 21:27

трябва да се радвате, ако перат, ама найсе!

Отговори
2 1
Smqh

Smqh

28.04.2023 | 19:05

Американците ни изпраха начина на мислене ама никой нищо не казва… хранилката е жестока!

Отговори
10 2

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”