71

Пепи Еврото е жив! Къде се крие? Пълни разкрития от гл. комисар Серафимов ВИДЕО

В нашата проверка се стига до "клуба на "Осемте джуджета". Именно там са проведени срещите, заяви Явор Серафимов.


 
През 2021 г. в ГДБОП е получен сигнал за търговия с влияние, подаден срещу Петър Петров, по прякор Пепи Еврото.

"През ноември същата година в ГДБОП е получен сигнал от Антикорупционния фонд. В него са посочени данни, касаещи обвързаността на бивши и настоящи служители на МВР с охранителната фирма "Делта Гард". Бих определил сигнала като многопластов, с различни сюжети в него. Един от тях е историята около Илия Златанов, собственикът на "Изамет", който е осъществил контакт с Петър Петров. Според Златанов Петров е бил добре запознат с обстоятелствата около делото срещу него и срещу немалък хонорар му е обещано да си възвърне собствеността върху отнети имоти".

Това заяви в интервю за Мариета Николаева в „Здравей, България” по NOVA директорът на ГДБОП главен комисар Явор Серафимов.

По думите му при проверката е установено, че има замесени магистрати. "Може би пак са споменати 3-4-5 човека, които са в съдебната система и са в много добри отношения с Петър Петров. Те са на различни нива, като се започне от Районна прокуратура, през Градска, до Спецпрокуратурата, която към онзи момент още съществува", подчерта шефът на ГДБОП.

Той обясни, че "публично известни са станали някои снимки от посещението на г-н Сарафов в така наречения клуб за магистрати".

"Считам, че този клуб е посещаван от много хора. В самия сигнал не се посочва Сарафов да е бил редовен гост, но в последните материали, които бяха излъчени, има такива твърдения. Мисля, че това е споменато в материалите, които сме предали във Върховната касационна прокуратура", заяви Серафимов. 

"В нашата проверка се стига до "клуба на "Осемте джуджета". Именно там са проведени срещите. Там Златанов е бил заведен от негови познати, за да се срещне с Петров. Той е бил посредникът. Нямам данни с кого другиго се е срещнал, но самият Златанов е казал, че там е виждал различни хора, които чакат едва ли не на опашка, за да им бъде помогнато за различни проблеми. В хода на тази проверка самият Петров също е бил призован и се е явил като свидетел", категоричен е шефът на ГДБОП. 

Материалите по проверката са изпратени във ВКП през януари 2022 г. "Нямаме информация какво е станало по-нататък. Нашите материали са с огромен обем. Става дума за търговия с влияние на Петров. Касае се за измами около неговата група. Информацията представлява повече от 100 листа справка", обясни Серафимов. 

"Нямаме обратна връзка по случая. Като цяло самата Прокуратура е длъжна да ни уведоми къде се намира нашият сигнал. В случая това не е направено. Има казуси, по които движението на сигналите се проследява лесно. Но има и такива, по които прокурорът вероятно може да е забравил", посочи той. 

Според шефа на ГДБОП няма информация "лицето Петър Петров- Еврото да не е жив". "Това, което знаем, е, че се предполага, че е жив. Предполага се, че е напуснал територията на страната. Знае се, че това не се е случило по легалния начин. Най-вероятно е станало с фалшиви документи или през зелена граница. Предполагаме, че е в съседна държава. На Балканите. Към момента лицето се издирва", посочи Серафимов.

По-късно от МВР излязоха с позиция по казуса.

„В доклада, изпратен от ГДБОП до ВКП през 2022 г., не се съдържа името на и.ф. главен комисар Борислав Сарафов. Името е споменато единствено във връзка с публично известна снимка, разпространена в медиите. Той, както и други магистрати, не са били обект на разработка, тъй като МВР няма компетентност спрямо тях", съобщават от министерството.


 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
7 коментара
koss

koss

27.02.2024 | 17:05

Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт.!!! Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:--- https://use.my/medinfo

Отговори
0 1
Пепа

Пепа

27.02.2024 | 13:34

Стига сте писали глупости.Пепи Еврото не се крие! Никой не го търси и преписката срещу него е прекратена. Всичко е за да се за мажат очите на хората. България е един престъпен кенеф.

Отговори
10 0
демокрация за някои

демокрация за някои

27.02.2024 | 12:36

Държава на мафията! Държавни структури прикриват и работят за престъпници и престъпни групи! В центъра на мрежите са хора от партийните елити! Партиите се превърнаха в ОПГ!

Отговори
11 0
Иван

Иван

27.02.2024 | 11:49

Празни приказки-бил жив и някъде извън България...Не давайте такива интервюта бе хора от МВР,ставате за смях.Тоя казал това,оня онова....Ама чакай малко... И накрая"И.Ф.главен комисар/вместо прокурор/ Борислав Сарафов..." Ниско качество на казаното от тоя шеф от МВР.

Отговори
11 0
Даниел Смилов

Даниел Смилов

27.02.2024 | 11:15

Няколко извода от интервюто на шефа на ГДБОП: 1) Той не може да каже, дали Божанов е бил или не е бил сътрудник на МВР. (Ergo, най-вероятно е бил); 2) Луд клошар заплашва съдия Цариградска; 3) Жената на Нотариуса спечелила конкурс в ДАНС и едва след това разбрали коя е. (Това е информация, сравнима със съобщеното вчера, че ДАНС разкрили руски шпиони, които изглеждали като нормални хора); 4) Разследванията на ГДБОП са се концентрирали основно върху имотните измами, а не върху търговията с влияние, методите за изнудване на магистрати, а да не говорим за връзки с медии; 5) Все пак в разработките има имена на магистрати, дори името на Сарафов било споменато в тях, макар и не като редовен посетител на джуджетата; 6) ГДБОП не ходили в "джуджетата" на проверки или претърсвания, защото заведението вече не функционирало; 7) Прокуратурата замотала разследването и материалите (най-общо).

Отговори
35 0
Уточнение

Уточнение

27.02.2024 | 12:41

Даниеле, жената на "нотариуса" е в ГДБОБ а не в ДАНС.

Отговори
7 0
Даниел Смилов

Даниел Смилов

27.02.2024 | 12:59

Прав сте, техническа грешка. Благодаря Ви.

Отговори
7 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?