4020

Пенсионира ли се Брендо?

„Предполагам, че Брендо се прибра, за да се пенсионира след дългото издирване, и след като дълго време беше в неизвестност. Това публично беше написано на няколко места. Дори и аз съм го казвала публично – че той е дошъл с това бръмчащо самолетче, което е минало с шестима души през няколко държави от НАТО”, заяви  в ефира на Нова телевизия журналистът Надя Чолакова.

По думите ѝ „трябва да се види дали има негови отпечатъци и колко души са пътували с този самолет”. „Ние все пак не знаем тук ли е бил, разхождал ли се е, обикалял ли е? Какво да кажем за човек с дузина и най-различни паспорти. Има много версии къде е бил. Мисля, че Калин Стоянов би могъл да бъде по-конкретен по този въпрос”, подчерта Чолакова.

Тя коментира и хипотезите, които се появиха във връзка с доброволното предаване на Брендо, а именно, че е болен, че са му свършили парите, че иска да лежи в затвора по-малко. „При толкова много имоти и толкова дълъг – 30-годишен, трудов стаж в един тесен профил – дълбоко се съмнявам, че ще се регистрира в Бюрото по труда и е отишъл в затвора, за да го хранят с хубава храна и да търси покрив над главата си. Според мен това е един знак, че той иска да си излежи присъдата. И второ – че се пенсионира. Ще има предложение да му се акумулират присъдите, което означава, че ако това се случи – той ще лежи доста по-малко”, подчерта журналистът.

Чолакова изрази увереност, че „е напълно възможно Брендо да се пенсионира”. „Ако иска да живее… трябва да го направи. Според мен предаването му на властите беше по негово желание. Очевидно вся суматоха с появата си. Беше като на кино, а Брендо се знае, че е доста рисков играч, екстремен, пада си по провокации. След първия си роман, който написа, беше загатнато, че той има нужда от уединение, за да напише втората си книга”, заяви тя.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?