49

Отчаян вик преди убийството: 32-годишната Кристина молила за помощ НПО

32-годишната Кристина, открита мъртва в багажника на автомобил, е търсила помощ от неправителствени организации, посочи вътрешният министър Иван Демерджиев.

По-рано стана ясно, че тя е разкрила убиеца си малко преди да бъде умъртвена. В бележка, оставена от нея на работното ѝ място, ясно личи, че се страхува за живота си. Тя пише, че ако нещо се случи с нея, органите на реда трябва да се насочат не към кого да е, а към неин познат, с когото жената е имала лични отношения.

Припомняме, че тялото на жената е било намерено снощи в столицата в багажника на автомобил. Жертвата е била служител в мобилен оператор, като е забелязана за последно как си тръгва от работа на 4 април. На камери се вижда, че се качва в колата си, след което изчезва. Вижда се още как шофира с висока скорост до конкретна улица, по която завива. След известно време в неизвестност нейни приятели се обаждат в полицията и съобщават за изчезването ѝ. Сигналът е подаден към Трето РПУ София.

„Няма подаден сигнал от жената към органите на МВР. Тя е споделяла опасенията си със свои близки“, заяви на днешния брифинг главният секретар на МВР Петър Тодоров.

В бележката, оставена вероятно умишлено от жертвата като улика за разследващите, е написано името на нейния бивш приятел – Калоян. Предполага се, че мъжът е издебнал Кристина преди тя да замине в командировка. Застрелял я с пистолета на свой приятел, после поставил трупа й в багажника на автомобила и буквално го запечатал с помощта на полиуретанова пяна. Интересен факт е, че автомобилът-ковчег не е бил собственост нито на убитата, нито на екзекутора ѝ.

Калоян е задържан на метростанция „Ломско шосе“ с личния си автомобил, като на седалката до него е пътувала жена, която се представила за военна. Двамата били напълно спокойни, докато разговаряли с полицаите и твърдели, че не знаят нищо по случая.

Задържаният не за първи път има разправии с властите заради бивши гаджета. В досието на заподозрения отлежават две стари присъди: за заплаха за убийство на бившо гадже и за палеж на колата на новия ѝ приятел.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
браво

браво

07.04.2023 | 15:52

четири*мат,риялъ* за едно и също нещо!

Отговори
1 1

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?