4232

Освободиха стрелеца на АМ "Тракия": Какво наказание го очаква?

В автомобила, по който е стрелянo, е имало семейство с 12-годишно момче

 

Мъж на 31 години, от Бургас, стрелял с газов пистолет от колата си по друг водач на автомобил на автомагистрала "Тракия". Инцидентът е станал в неделя малко преди входа за морския град.

До агресията на пътя се стига след опасна маневра пред автомобил, в който пътува семейство от Сливен с 12-годишно дете. Водачът, който първоначално бил задържан с полицейска мярка за 24 часа, вече е на свобода.

"33-годишен мъж заяви, че пътувайки към морския град, е бил засечен от автомобил с бургаска регистрация. Колата при изпреварване и последвало престрояване е създала ситуация за ПТП. След това двата автомобила спират близо до входа на град Бургас, където водачът на засичащата кола е възпроизвел изстрел", заяви в ефира на NOVA Никола Тодоров от Второ РУ на МВР-Бургас.

В автомобила, по който е стрелянo, е имало семейство с 12-годишно момче.

"Мъжът, възпроизвел изстрелите, е бил задържан. Оръжието е било иззето", подчерта Тодоров.

По думите му принципът за използването на газов пистолет е за самоотбрана.

"Тези оръжия са на свободна продажба, за самоотбрана, и собствениците са задължени само да ги регистрират само на уведомителен режим в МВР. Стрелялият мъж не е криминално проявен. Няма предишни прояви. Нямаме данни, че би се укрил", допълни Тодоров. 

Досъдебното производство е за хулиганство. Законът предвижда наказание до 2 години лишаване от свобода или пробация. 

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?