4232

Освободиха Нико Тупарев от ареста, ето какви бяха първите му думи...

Той е обвинен, че през 2020 година - на три пъти, е наредил от фирмената сметка, на дружеството, в което е бил съдружник, да бъдат преведени в личната му сметка общо 1 400 000 лв. 

 

Софийският градски съд освободи от ареста Нико Тупарев, съобщи bTV.

Той е пуснат на свобода без да му бъде наложена мярка за неотклонение.

Той е обвинен, че през 2020 година - на три пъти, е наредил от фирмената сметка, на дружеството, в което е бил съдружник, да бъдат преведени в личната му сметка общо 1 400 000 лв. 

„Обвиняемият е бил само съдружник в търговското дружество наред със свидетеля Александър Тошев. Тошев е управлявал дружеството. Следва да бъде посочено и обстоятелството, че на Тупарев не е било възлагано изпълнението на каквото и да било управление на имущества. От материалите по делото не е снето обстоятелство явяващо се съществено спрямо обвинението срещу Тупарев”, заяви съдията по делото.

Защитата на Тупарев подчерта, че няма риск от негово укриване, поиска неговото освобождение и налагане на парична гаранция.

„Моля да бъда оставен без мярка за неотклонение“, помоли Тупарев.

Обвинението гласи, че Тупарев в качеството си на съдружник на търговско дружество, е присвоил пари в размер на общо 1 441 000 лева. Това е станало след като Тупарев е наредил превод от сметки на дружеството в две банки към собствената си банкова сметка. Общото събрание на съдружниците в дружеството не е взимало подобно решение.

Присвояването е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, посочват от прокуратурата.

Нико Тупарев е телевизионен продуцент на едни от най-популярните предавания в българския ефир. Преди няколко седмици от Комисията за защита на конкуренцията обявиха, че образуват срещу Тупарев и негови съдружници дело по сигнал на техен бизнес партньор за отклоняване на печалби от основната продуцентска фирма на Тупарев към други по-малки фирми. От КЗК не са обявили решението си по делото.

По-рано прокуратурата поиска постоянен арест за Тупарев.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?