2374

Още скандални разкрития около случая "Семерджиев"

Георги Семерджиев – мъжът, обвинен за тежката катастрофа в София, при която загинаха две млади жени, блъснати на тротоара - е бил пазен от десетки полицаи. Това установи проверка на МВР, чиито резултати бяха оповестени в понеделник от ресорния министър Иван Демерджиев. По случая ще има и дисциплинарни уволнения на служители от системата.

Криминалистът Иван Савов коментира пред NOVA, че протекциите над Семерджиев са били на по-високо ниво в йерархията на МВР.

 

„Това е много голямо петно върху системата на МВР и върху полицията в частност”, смята експертът в сферата на сигурността. По думите му, обаче, "това е само върхът на айсберга" и най-лесното, което е можело да се констатира. „Да кажем, че полицаите са виновни. Не ги оправдавам в никакъв случай, но според мен наистина тук е имало протекции от по-високо”, твърди Савов.

„Това, което се знае в средите в София за този човек е, че той дълго време е пласирал наркотици и то не на дребно, а на едро за Таки. По тази линия най-вероятно е разработван и е давал информация на службите. Много е вероятно точно по тази линия да му е правена и тази пелена върху него, за да може да си позволява тези своеволия. Малко е лицемерно да оберат пешкира хората, които са били на най-ниско ниво”, каза още криминалистът. Той беше категоричен, че няма как да бъде пуснат нарушител само с административно наказание, без ръководен служител да го разреши.

Иван Савов каза още, че военният прокурор, за който стана ясно, че веднага след злополучната катастрофа на бул. „Черни връх” е бил на мястото на инцидента, се е опитал да укрие нещо. По думите му вероятно става въпрос за мобилен телефон или друга улика, която би могла да свърже Георги Семерджиев с определени лица. 

Той е категоричен, че по време на огледа на местопроизшествието е нарушен процесуалният ред. Преди криминалистите там са били въпросният военен прокурор, а по-късно и Симона Радева.

Според криминалиста от 20 години насам в МВР тече отрицателен подбор на кадрите. „Това означава, че се назначават на хора, които отговарят на долната граница на критериите”, обясни Савов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
питащ

питащ

13.09.2022 | 14:02

Всички говорят за този *военен прокурор* - напишете му името!Това нали не е най-страшната държавна тайна?!?Напишете имената на полицаите -покровители!И това ли е *страшна тайна*?!?

Отговори
8 0
jana

jana

13.09.2022 | 09:18

А защо никой не зададе въпроса ЗАЩО толкова са го пазили тоя б*клук? Защо толкова хора са си сложили главата в торбата да пазят един престъпен наркоман? Това не е ли важно да се разбере с какво толкова им е бил важен тоя, че да го пазят? Щото не е удобно да се разрови в купчината , че ще се размирише, ще им се развали схемата.

Отговори
10 0
Предполагаща

Предполагаща

13.09.2022 | 09:28

За много пари става въпрос, крадени луксозни коли и луксозни мурвентии!

Отговори
12 0
Г-н Гешев, Вас питаме?

Г-н Гешев, Вас питаме?

13.09.2022 | 08:55

А КОЙ е бил този военен прокурор?

Отговори
12 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?