4232

Още двама служители от Министерството на спорта са задържани за подкуп

Има вероятност и други лица да бъдат задържани за 24 часа

Задържаха експерт от Спортното министерство с белязани пари. Разследването е на Антикорупционната комисия и е по сигнал за поискани над 60 хиляди лева. Арестът се е случил по обед, след сигнал за подкуп. Задържаният е работил в Дирекция "Финансиране" на министерството.

Пред камерата на NOVA бяха изведени още двама задържани в късния следобед, часове след като стана ясно, че вече е арестуван експерт от ведомството заради сигнал за корупция. Той е подаден в Антикорупционната комисия. 

„Поискан е този подкуп от шеф на спортна федерация с цел да се допуснат 1 200 000 лв. за организиране на европейско първенство и да не бъдат спирани бъдещи финансирания на съответната федерация по спорт”, заяви  Христо Кръстев, прокурор.

Експертът от министерството е задържан за 24 часа, като предстои да се реши дали ще му бъде повдигнато обвинение.

Разследващите проверяват документация в кабинетите още от сутринта. Според информация на NOVA белязаните банкноти са дадени от представител на Федерацията по вдигане на тежести. Президентът ѝ не отговори на телефонните ни обаждания.

От Министерството на спорта обясниха, че съдействат на разследващите. И уточниха - задържаният няма ръководни функции. Пред NOVA министърът на спорта Димитър Илиев заяви, че става въпрос за главен експерт, но не знае каква е схемата, която се разследва.
„Не, не съм имал такава информация, аз съм на път и момента, в който кацнахме разбрахме за това.  Знам, че от доста години работи в министерството”, добави той.

Работата на разследващите продължава.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Кутузов

Кутузов

15.12.2023 | 23:16

Шахматис ли е , дебел ли е?

Отговори
4 0
yyyu

yyyu

15.12.2023 | 21:14

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може..----- https://tyny.to/sunex

Отговори
0 3

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?