1553

Осъдиха шеф на ТЕЛК комисия за 200 лева подкуп

Бившият председател на ТЕЛК-Ловеч д-р Донка Минкова е осъдена на две години пробация за извършено длъжностно престъпление при издаване на ТЕЛК решение.

Състав на ловешкия окръжен съд е признал Донка Минкова за виновна за това, че на 28.01.2019 г. в качеството си на длъжностно лице – председател на ТЕЛК-Ловеч, приела парична сума в размер на 200 лева, за да издаде ТЕЛК-решение, което деяние е определено от Закона като престъпление.

Съдът е наложил на подсъдимата наказание пробация като за период от две години два пъти седмично Минкова трябва задължително да се среща с пробационен служител.

За същия период от време тя трябва да полага задължителен поправителен труд, който да се изпълнява по месторабота на подсъдимата, с удръжки върху възнаграждението ѝ в размер на 20 % в полза на държавата, като времето през което се изтърпява мярката да не се зачита за трудов стаж.

Времето, през което подсъдимата е била задържана под стража и под домашен арест, е приспаднато от наказанието пробация, като 2 дни домашен арест се зачитат за 2 дни пробация, а 1 ден задържане под стража се зачита за 3 дни пробация.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?