49

Осъдена на 6 години затвор румънска ексминистърка задържаха у нас

Бившата румънска министърка на туризма Елена Удря, която вчера беше осъдена окончателно на 6 години затвор за корупция, бе заловена в България и ще бъде предадена на румънските власти.

На 7 април в Националната полиция е получено спешно искане за съдействие от румънските полицейски власти с цел локализиране на територията на страната на лек автомобил и придвижващите се с него лица, съобщиха от МВР.

Осъществена е незабавна координация с "Гранична полиция" с цел предотвратяване на възможността министърката да напусне страната или да се укрие. Вследствие на предприетите действия е установено, че издирваната се намира в района на ГКПП "Кулата", за което незабавно са информирани служителите на граничния пункт. За установяване на издирваното лице са уведомени компетентните румънски власти. Незабавно беше получена европейска заповед за арест.

Съгласно постъпилата информация издирваното лице, в качеството си на министър на регионалното развитие и туризма в периода от 2010 г. до края на 2011 г., е извършило поредица от действия, с цел получаване на имотна облага. В резултат на това от различни компании са дадени под формата на подкуп над 12 000 000 румънски леи и 1 100 000 евро. Към момента министърката е задържана за срок до 24 часа.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Браво на румънците

Браво на румънците

08.04.2022 | 09:12

Те са вечена 20- място в ЕС по стандарт на живот. На голям принос има антикорипция, Кьовеши и другите.Ние все още 27в ЕС. А имахме равен старт. А при нас един осъден политик няма. А всичките крадът. Държава като нашата, с прокуратура която защитава крадците, никога няма да се оправи.

Отговори
3 1

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?