3906

Обрат! Ето каква е съдбата на убиеца на Ферарио Спасов

Няма законово основание на този етап Начо Панталеев, причинил катастрофата, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов, да бъде задържан и да му бъде променена мярката "подписка", наложена от великотърновския прокурор Йордан Кожухаров. 

Това поясни на брифинг окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков, след като делото беше разпоредено на ловешката прокуратура, предаде БНР.

Прокурор Вълков каза, че на този етап разследващите са си свършили добре работата. Продължават разпитите на свидетели: 

"В момента се установяват и други лица - преки очевидци на местопроизшествието. Освен съдебно-медицинската експертиза, която е назначена, сме се уточнили да се възложи и автотехническа експертиза. На този етап ще бъде тройна. Идеята е да ползваме вещи лица от три съдебни района, за да избегнем всякакви коментари от страна на колеги-адвокати за някаква предубеденост".

Вълков уточни, че в рамките на два месеца ще бъдат извършени всички процесуално-следствени действия: 

"И ще остане само да изчакаме изготвянето на автотехническата експертиза. Тя ще бъде доста сложна от фактическа и правна страна, но пък на базата на нея ние ще преценяваме какво обвинение в края на краищата да има спрямо виновния водач".

Валентин Вълков допълни, че разследващите ще работят и в посока да се изясни чий е автомобилът, предизвикал катастрофата, какви други автомобили е притежавал обвиняемия, има ли той регистрирани други пътно-транспортни произшествия и дали има нарушения по Закона за движение по пътищата: 

"Тъй като това е важно не само за разследването, а и в последствие за съдебния процес".

Окръжният прокурор на Ловеч каза още, че в момента няма законово основание мярката "подписка" на обвиняемия да бъде променена: 

"Няма по НПК възможност който и да е друг прокурор да променя мярката на настоящия етап от разследването. При установяване на нови факти и обстоятелства, които са от съществено значение за изясняване на самия пътен инцидент и за последствията от него, е възможно да преценим, че са налице и квалифициращи вината обстоятелства и да променим това обвинение, което е налично към днешна дата".

Вълков поясни още, че ако се запази настоящото обвинение, Начо Панталеев го очаква лишаване от свобода от 3 до 8 години, но ако се признае за виновен и поиска съкратено заседание, съдът автоматично ще намали наказанието му с една трета: 

"Но ако се установи нещо друго и се промени квалификацията, тогава ще говорим за други параметри на наказанието, тъй като ще ползваме други текстове от Наказателния кодекс". 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
9 коментара
Strandjata

Strandjata

15.11.2023 | 11:11

Като цяло съдебната система - прокурори, следователи, съдии, полиция, адвокати… - защитава престъпниците и себе си, когато редовно нарушават законите. Принизени сме да очакваме от съдебната система всякакви ненормални, античовешки решения единствено позовавайки се само на НПК, който не е обновяван години наред !!

Отговори
6 0
eleniv

eleniv

15.11.2023 | 09:58

Какви закони имаме - убиваш човек и присъде от 3 до 8 години, най-често условна! Признаваш вина - и хоп, намаляват присъдата с една трета! Оправете наказателните членове в НПК, господа управляващи! Накрая в тази страна ще останат само убийците ни! И вие!

Отговори
10 0
Обрат! Ето каква е съдбата на убиеца на Ферарио Спасов ...

Обрат! Ето каква е съдбата на убиеца на Ферарио Спасов ...

15.11.2023 | 08:11

Ще го направят депутат! Познах ли!?

Отговори
12 0
Няма законно основание???

Няма законно основание???

15.11.2023 | 07:16

Какъв е закона? И закой важи? Убиват човек и пускат убиеца с подписка. И той няма как да седи в България.

Отговори
11 0
Иво

Иво

15.11.2023 | 06:59

Жалко, мнооого жалко. И не защото е убиеца на Феро или Милен, а защото е убиец. И какъв е примерът за назидание на всеки дръзнал по един или друг начин да посяга и да наранява или убива? А? Това е закона, а? А що не си избършите насраните г.ъзове с това книжле. Това не е комикс, а закон с който както и аз се съобразявам така трябва и отрепката да се съобразява. А то какво? Убиваш, признаваш и хоп 1/3 по-малко. Ай сиктир. Обществото иска тоа ма.нгал и всички като него да се мъчи и да изпита болката. БЕСЕН СЪМ.

Отговори
19 1
Нормален

Нормален

15.11.2023 | 05:03

Добре е да се захванат с разследването на източника на парите и чадърите на сиганина

Отговори
27 1
адв. Балтиев

адв. Балтиев

15.11.2023 | 02:54

Кланът на лясковските „манджи“ и в Ловеч ли подкупи Прокуратурата бе, мама му стара. Убил човека и максималното наказание от 3 до 8 тодини??? Кой ги е измислил тези закони бе, неговото, мило мами... В тоя цигански клан с печатарки за пари ли се занимават?..., с ало-измами ли?..., спроституки ли?..., с наркотици ли?... Приканвам колегите от Ловеч, малко по-професионално да се заемат с този случай. Според мен Начо „Манджата“, трябва да получи едни минимум 20 години строг и тъмничен затвор. Адвокат Балтиев е строг, но справедлив!!!

Отговори
29 1
Мунчо

Мунчо

15.11.2023 | 02:34

Тва дето ни го препоръчваш със КРАЧЕНЦАТА нема кък да стане Една Родина си имаме Друг континент си нямаме Колкото до тебе Мунчо туй аз ти го препоръчвам Събирай катуна и беж на майната си Да не те газим или подстрижа откъм вратъ

Отговори
14 4
МУН

МУН

15.11.2023 | 00:31

Всичко било законно. Да убиеш човек, също. Начко трябва да е луд, за да остане в кочината, която може случайно и да го осъди условно. За повече не се надявайте. Затова беж краченца навън.

Отговори
21 3

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?