3906

Ново посегателство върху българин от Охрид

За поредно посегателство върху българин от Охрид - Яне Мургоски, сигнализира председателят на Фондация "Македония" Виктор Стоянов. Побоят е от полицаи на северномакедонската полиция в дома на Мургоски. 

 

Виктор Стоянов с бащата на Яне - Владо Мургоски. СНИМКА: Фейсбук Виктор Стоянов

 

"Вчера, в дома на пострадалия е извикана полиция заради вербален битов скандал между него и 20-годишни мъже. Идвайки, полицията го е пребила. Побоят е продължил около 10 минути. За всичко има медицинска документация. Двама от полицаите - побойници се намират в ареста. Бащата на пребития е македонски писател, българин, който издаде книга преди седмица за първото българско дружеството в Македония. Считам, че има връзка между този побой и писателската дейност на баща му, която е свързана с българите в Македония и тяхната борба за политически и човешки права", пояснява Стоянов.

От фондацията очакват реакция от българска страна, информира БНР.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Всяка история

Всяка история

21.03.2024 | 02:45

Има 2 страни. Прочетохме едната и не я намираме много убедителна. Нещо липсва. Може би информация какво са правили 20-годишни мъже в къщата му. Имало ли е ракия?

Отговори
4 2
Zed

Zed

21.03.2024 | 00:22

Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли!---- https://use.my/bioman

Отговори
0 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?