71

Нов удар по Семерджиев: Кой от Пътна полиция е разпъвал чадър над него?

От прокуратурата дадоха повече информация по повод Георги Семерджиев и как той месеци наред е карал без книжка.

Припомняме, че дрогираният бивш футболист Георги Семерджиев, който има зад гърба си 50 акта и е с отнета книжка предизвика зловеща катастрофа на бул. "Черни връх". При инцидента загинаха две млади момичета. Разкри се още, че полицайката Симона.

Софийска районна прокуратура (СРП) образува досъдебно производство спрямо Георги Семерджиев за това, че е шофирал автомобил без съответно свидетелство за управление, като деянието е извършено в едногодишен срок от наказване по административен ред на дееца. Това съобщиха от прокуратурата. 

В петък, 15 юли  малко преди 17 часа служители на 5 РУ при СДВР докладваха в Софийска районна прокуратура преписка за евентуално извършено от Семерджиев престъпление преди година и половина. Полицейската преписката е за това, че на 19.12.2020 г. срещу него е съставен акт за установяване на административно нарушение за управление на автомобил без съответното свидетелство за управление на МПС.


Едва през юли 2022 година при решаването й служителите на Отдел „Пътна полиция“ - СДВР (ОПП-СДВР) установяват, че са налице данни за извършено престъпление от Семерджиев и я докладват на СРП.

Наблюдаващият прокурор е разпоредил проверка, в която следва да се установи на какво се дължи забавянето от година и половина на доклада на образуваната полицейска преписка пред СРП.

В хода на извършената проверка е установено, че през януари 2021 г. от ОПП-СДВР е изготвено наказателно постановление спрямо Семерджиев, което не му е връчено. Не е уведомено друго отделение на МВР, нито компетентната прокуратура. От приложената справка става ясно, че материалите са деловодно изведени от ОПП-СДВР чак на 06.07.2022 г. Установен е и аналогичен случай с невръчено наказателно постановление спрямо Георги Семерджиев и през 2010 г.

Наблюдаващият прокурор е дал указания да се установи кой служител е държал документите, как го е направил и защо са били в ОПП-СДВР, а не са  му връчени и не са били уведомени други отдели на МВР и прокуратурата, както и какви действия са предприети или не са предприети във връзка с това.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
???

???

21.07.2022 | 10:39

ТТ?

Отговори
5 0
Тотев и Димитров обезкостиха града

Тотев и Димитров обезкостиха града

21.07.2022 | 10:36

Лапане пак.Не се заситиха тия

Отговори
5 2

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?