49

Нищят нови версии за убийството на Алексей Петров СНИМКИ

Втори оглед правят разследващите на мястото на убийството на Алексей Петров, съобщи БНТ. Той беше застрелян вчера в столичния квартал "Драгалевци", а жена беше ранена тежко. Стрелецът още се издирва. Специален щаб от представители на прокуратурата и службите ще търсят мотиви и версии за убийството.

Разследващите работят успоредно по установяване на извършителя и поръчителя, и върху търсенето на мотивите за това убийство. 

Мотивите са много важни за анализа на службите - важно е да съберат оперативна информация, защото могат да им подскажат къде да се очакват "вторични трусове" и да бъде намален рискът от следващи убийства или други действия. 

Предполага се, че по пътеката, по която са тръгнали Алексей Петров и жената, която го е придружавала, часове по рано е тръгнал и извършителят на убийството. След това по пътеката са минали и туристи от Украйна, които са чули шума от убийството. Те вече са дали показания.

Маршрутът осигурява най-бързият достъп до Черни връх и се предполага, че извършителят се е оттеглил натам. От Черни връх има два варианта за изход от планината - към Перник и към Дупница, от където извършителят може да напусне страната през Сърбия или РСМ. 

По маршрута няма камери за видеонаблюдение, за да бъде засечен и няма покритие на мобилни телефони, което също затруднява засичането по мобилни клетки на извършителя. От Черни връх има населени места, където може да го е чакала кола, за да се отдалечи от мястото на престъплението.

Неофициално се знае, че охраната на Алексей Петров е била на 50-70 метра от него, защото той е казал, че няма нужда да го придружава. Това не е характерно за Алексей Петров. Изключение е също, че се е движил в неброниран автомобил. Охраната не е имала възможност да реагира. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Това

Това

17.08.2023 | 19:03

Ще има да го дъвчат и коментират поне 2-3 седмици. Докато не се появи друго от сорта. За това спрях да гледам новини само напрежение и ужаси.

Отговори
3 0
ИЗБИРАТЕЛ

ИЗБИРАТЕЛ

17.08.2023 | 15:58

ТАЯ ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПАЛИ....ДА ИЗБУХНЕ НЕВИЖДАН БУНТ ....ВСИЧКО ДА СЕ ОМЕТЕ ДО ОСНОВИ ВСИЧКО Е ГНИЛО И ГАДНО.......ПРАВИТЕЛСТВО АДМИНИСТРАЦИЯ ПРАВОСЪДИЕ МАГИТРАТИ...МВР ЗДРАВЕ ОБРАЗОВАНИЕ КМЕТОВЕ ВСИЧКО ВЪН.....

Отговори
7 6
ИЗБИРАТЕЛ

ИЗБИРАТЕЛ

17.08.2023 | 15:56

НИЩО НЕ НИЩЯТ ПРОСТО ЩЕ СЕ НАВЕДАТ И ЩЕ МЪЛЧАТ НИКОЙ НИЩО НЯМА ДА НАПРАВИ .....ЗАПИСА ЗАПИСА СЛЕДЕТЕ И ВЕДНАГА АРЕСТИ...НА ОНЕЗИ ОТ ТАЙНАТА ВЕЧЕРЯ.....ДА ПЕЯТ И ДА СНАСЯТ....ТЕ АЧИК СИ ГО КАЗАХА ЗАЩО НИКОЙ НЕ СЕ САМОСЕЗИРА...ТОВА Е ЗЛОТО ТО СИ СЕ ОБАДИ САМО.................НЯМА ЛИ ЕДИН ПОНЕ ЕДИН ПРОКУРОР В ТАЯ ДЪРЖАВА ДА СЕ САМОСЕЗИРА.!?!?!ЦЯЛАТА СГЛОБКА НА ТРИБУНАЛ ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО....

Отговори
2 3
Плети Върти Сучи Все тая чииииифутско куче

Плети Върти Сучи Все тая чииииифутско куче

17.08.2023 | 15:10

Ама това да не е бре калоферска дантела та да я нищят и фъкат Вижте му чииииифутските приятели и безднес партньори и ще разберете че кучето е заровено в Мосад и шушона на Шалом Ама и се върнете малко по-назад във времето Ко стана със чииииифутчето Максуелчо Със него бая компроматчета потънаха в морето Ами Луканков който се снимаше със него и Максуелчо облякън с тениска и надпис Кинг Бългериан Кой не чете историята му се налага втори път да я преживее Така ще бъде и със чииииифутите Отново райски газ ще им се наложи да дишат у камерките Пак и напомням за историята Или за онова че Колелото на историята се върти и скоро ще се окажат пак отдолу под колелото От шарлатения тарикатлък мързел и лакомия

Отговори
4 9
Че какви версии?

Че какви версии?

17.08.2023 | 14:49

Мафиотско убийство на мафиот.

Отговори
14 0
ТАКА Е

ТАКА Е

17.08.2023 | 16:00

ДА ДЕ МА КОЙ ПОРЪЧВА НЕ Е БАБА ВУНА А НЯКОЙ НА КОЙТО МУ ТРЕПЕРЯТ ГАЩИТЕ...

Отговори
7 0
Толкова

Толкова

17.08.2023 | 14:43

Тпта само Марица може да сътвори.

Отговори
10 2

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?