4232

Невиждано зверство! Мъж уби майка си по брутален начин, дадоха му 20 години

През 2020 г. 61-годишният живеел с жената в Сандански, като упражнявал психически и физически тормоз върху нея

 

Софийският апелативен съд наложи наказание от 20 години „лишаване от свобода“ на мъж за умишленото убийство на 81-годишната му майка, извършено по особено мъчителен начин. 

През 2020 г. 61-годишният живеел с жената в Сандански, като упражнявал психически и физически тормоз върху нея. Поводът - наследствените имоти, като настоявал тя приживе да му прехвърли своя дял. 

На 11 март 2020 г. мъжът се прибрал в дома в нетрезво състояние. След продължителен агресивен спор и словесен тормоз, той нанесъл на възрастната жена побой. Оставяйки я в окаяно физическо и психическо състояние, насилникът легнал да спи. На сутринта отново предизвикал скандал и упражнил физическо насилие спрямо нея. Преустановил го едва когато видял, че жената се влошава, след което отишъл на работа, пише NOVA.

Няколко часа по-късно 81-годишната била открита в безпомощно състояние от другия ѝ син, който подал сигнал за случилото се. Пострадалата била транспортирана в болница, а извършителят на деянието - установен и задържан.

Въпреки предприетото спешно специализирано лечение, пострадалата починала. Съдебномедицинската експертиза доказала, че травматичните увреждания и нанесения побой са довели до смъртта ѝ. 

Окръжният съд в Благоевград е оправдал сина по обвинение за умишлено убийство, като го е признал за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост. За това престъпление той е бил осъден на седем години и шест месеца затвор. Срещу така постановена присъда Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла протест за незаконосъобразност и необоснованост.

Софийският апелативен съд отмени присъдата и призна подсъдимия за виновен в квалифицирано умишлено убийство. Присъдата може да бъде обжалвана. 

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?