46

Настървени футболни фенове ступаха кмета на Бистрица

Двама души са арестувани след мача ЦСКА 1948 - ЦСКА-София, който се проведе при изключително засилено полицейско присъствие на стадион "Витоша" в Бистрица.

След двубоя леко пострадал е кметът на Бистрица Самуил Попов, който станал свидетел на бой и се опитал да го спре.

"Минах през центъра и видях как става бой. Не знаех кои са и кой какъв е. Просто исках да ги спра. Опитах да спра боя, но те не спираха. Едните бяха свалени на земята и въпреки това ги ритаха. Един от тях ме попита кой съм, казах, че просто искам да спра боя, но те не спираха и така...", заяви Самуил Попов.

Около 1500 души се събраха за двубоя на стадион "Витоша" след като от Българския футболен съюз отказаха срещата да бъде преместена от съображения за сигурност.

Още по обяд в Бистрица беше засилено присъствието на полиция и жандармерия като жандармеристи бяха командировани от няколко града.

"Нашето становище остава същото, вие сами видяхте. Не може такава среща от такъв характер с толкова много фенове да бъде посрещана на този стадион", посочи ст. комисар Георги Алексиев, заместник-директор на СДВР.

До сблъсъци около самия двубой не се стигна. Много от феновете наблюдаваха срещата от поляна - частен имот, която им беше предоставена безплатно от собственика след горчивия му опит от миналата година.

Ето какво разказа Стефан Тачев пред камерата на БНТ:

"БНТ: Защо решихте да отворите имота си?

Стефан Тачев: Щото ще изпочупят всичко. По-добре да минем с по-леко. Долу мрежата е паднала - 5-6 кола, сега всички хора зад оградата ще преминат през нея като свърши мача.

БНТ: Получихте шал за награда...

- Шал, ама другите ще ме бият заради този шал. Мен не ме интересува нито ЦСКА, нито Левски. Това са загубени работи за мен. Кметът ми се обади, полицията ми се обади, всички ми казваха "Вземи им пари да ги пуснеш". Мен не ми е за парите - сега празното им го давам, ама миналата година ми се катериха по ябълките, изпочупиха ми ябълките, което не е прилично".

След края на двубоя фенове, настанени в частния имот, събраха торби с боклуци и поеха ангажимент да възстановят счупената ограда.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?