4232

Насилие в час: Учител прояви жестока агресия към дете в Търговище

Институции в Търговище започнаха проверки в местно училище след публикация на родители в социалните мрежи заради неприемливо поведение на учител

Проверката е в Специалното училище за деца с увреден слух „Св. Иван Рилски“ , каза пред БТА началникът на Регионалното управление на образованието Елка Станчева.

През почивните дни в местна група в социалните мрежи се появила публикация – видеоклип, от който се вижда, че учител от училището удря дете, след като то пада от стола си. Възмутени родители публикуват клипа, по думите им, за да стане общоизвестно държанието.

Според Сениха Мехмедова, чието дете също е възпитаник на учебното заведение, учителката трябва да бъде отстранена от работа. Днес жената не е пуснала дъщеря си на училище и възнамерява да я остави у дома, докато въпросът не бъде разрешен в полза на учениците. Именно тя решава да даде гласност на случая, „за да спре тормозът в училище“. 

Днес екип от отдел „Закрила на детето“ е извършил проверка в училището. Представители на отдела са се самосезирали. „Проведен е разговор с директора, все още се събира информация и се извършва се проучване. Действаме по спешност. В отдела няма подавани сигнали от граждани за подобни случаи“, каза пред БТА началникът на отдела Ирина Йорданова. Тя допълни, че по време на разговора с директора учителката не е присъствала в учебното заведение. Работи се в синхрон с други институции. 

Областната дирекция на МВР в Търговище също се е самосезирала след публикацията в социалните мрежи. Своевременно за случая е уведомена и Районната прокуратура в града. Полицията е започнала проверка по случая, каза говорителят на Дирекцията Ани Кръстева. Инспекцията ще бъде приключена в срок до 72 часа. 

Телефонът на директора на училището Полина Тодорова днес остана изключен. В СУУУ „Св. Ив. Рилски“, което е с над 110 годишна история, се обучават деца от почти цяла Североизточна България, предаде Vesti.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
yiyui

yiyui

30.01.2024 | 01:28

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести]]. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички----- https://da.gd/lbio

Отговори
0 0
Didier93

Didier93

29.01.2024 | 20:48

Здравейте г-н/г-жо Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем, вариращ от €2000 до €10,000,000 при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда, не се колебайте да се свържете с нас по имейл: Имейл: [email protected] Имейл: [email protected]

Отговори
0 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?