1553

Намери си майстора! Чикагото влиза в затвора за година и половина

Венцислав Ангелов, известен с прозвището Чикагото, получи ефективна присъда заради нанесения побой над лекар преди година в русенското Ново село. Русенският районен съд постанови 1 година и шест месеца затвор при първоначален строг режим за хулиганство и закана за убийство. Присъдата може да бъде обжалвана, пише "ДИР".

На 17 януари миналата година, около 10.30 часа, Венци Чикагото нападна личен лекар в русенското Ново село и се опита да го удуши. Причина за агресията към медика била смъртта на негов пациент, който той бил задължил да се ваксинира срещу COVID-19.

През цялото време на спора и борбата между двамата, съпругата на починалия пациент, която идва с Чикигато, снима с телефон. Починалият мъж бил с пет сърдечни операции и пейсмейкър.

Работел в Германия 8 години, но работодателят му го предупредил, че ако не се ваксинира срещу COVID, няма да може работи. Българинът се прибрал в България и направил имунизация, но на 12-ия ден след нея умира.

След побоя прокуратурата привлече Чикагото в качеството му на обвиняем за това, че "в условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които по своето съдържание се отличават с изключителна дързост, като на публично място  - в кабинета на общопрактикуващия лекар в Ново село, викал, обиждал, отправил закани, нападнал, блъскал, съборил на земята и душил доктор И. И.".

Самият Венцислав Ангелов на свой ред се опита да съди лекаря, който, по думите му, го набил и му нанесъл лека телесна повреда. През декември 2022 г. обаче Районният съд в Русе призна за невинен общопрактикуващия лекар.

Венцислав Ангелов - Чикагото е председател на Народна партия "Истината и само истината". На парламентарните избори на 2 април партията събра 7776 гласа. Той беше обявен за международно издирване през 2016 г. заради обвинение за незаконен трафик на наркотици. Две години по-късно е заловен от немската полиция и предаден на българските власти, за да излежи присъдата си.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Кольо Китаеца

Кольо Китаеца

27.04.2023 | 21:39

А мен Чакатило Грънч ме покани и даваха по ПОТната телевизия, предлагам на другаря Геньо да си я прекръсти на Мильо ТВ!

Отговори
1 4

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”