3906

НА ЖИВО ВСС разглежда предсрочното освобождаване на Иван Гешев

Правосъдният министър ще внесе точката за предсрочното освобождаване на Иван Гешев на заседанието на ВСС на 8 юни. Това обяви самият Славов в сряда, за когото заседанието на ВСС ще бъде първото в ролята му на министър на правосъдието.

Днес пленумът на Висшия съдебен съвет ще започне дебата за предсрочното освобождаване на Иван Гешев от поста главен прокурор. Кадровиците обединиха двете искания в едно и вече са се запознали с доказателствата. Очаква се да бъдат изслушани призованите свидетели, информира nova.bg.

Заседанието на ВСС можете да гледате на живо ТУК

Заседанието на ВСС ще бъде предшествано от протест в подкрепа на Иван Гешев. То ще се проведе пред сградата на Висшия съдебен съвет час преди заседанието на Пленума. 

Според Гешев зад исканията прозира опит за превземане на съдебната система от политическата власт. След като съберат всички доказателства, тогава кадровиците ще гласуват "за" или "против" уволнението на Гешев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Мата хари

Мата хари

08.06.2023 | 10:02

Длъжни сме да опазим Гешев.... Той е!?

Отговори
4 0
SOS   SOS !!!

SOS SOS !!!

08.06.2023 | 10:00

По бързането им ще ги познаеш.... За къде бързате бе тамагочита с дистанционно???! Спахте до вчера като хималайски мечки в реговищата си...на топло на меко и на платено!!! Да се заведат дела срещу членовете на този полов орган...това не е ВСС...това е полов орган ..

Отговори
4 0
SOS   SOS !!!

SOS SOS !!!

08.06.2023 | 09:55

Гешев веднага спешно трябва да стане защитен свидетел...веднагааа....срещу много лица ... Пазете Гешев да не получи сърдечна недостатъчност или масиран инфаркт!!!! Веднага от днес защитен свидетел...

Отговори
4 1

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?