1553

МВР призна: Не знаем откъде се появи Брендо ВИДЕО

Ще иска да излежи всички присъди у нас, предположи правосъдният министър

В МВР нямат идея как е влязъл Брендо в България и защо се е предал. Това стана ясно от брифинг на полицията. 

"Нямаме някакви конкретни обяснения, явно е размислил по някакъв начин. Колегите не са говорили с него, защото върви дългата процедура по медицинските прегледи. Не може от толкова кратко време да направим нашите анализи", посочиха още от МВР.

Както е известно, Евелин Банев с прякор Брендо се предаде в затвора в София около 7:30 ч. тази сутрин заедно с адвокат.

 След това е транспортиран до Съдебната палата, където са извършени процедури по установяването и привеждането му в затвора, посочи правосъдният министър Павлова.

Банев бе обявен за международно издирване през 2018 година, припомни тя. Брендо започва да търпи присъдата при първоначален строг режим.

 По отношение на присъдите в Румъния и Италия Павлова предположи, че както и преди, така и сега ще постъпи искане от защитниците на Банев цялото му наказание да бъде кумулирано и изтърпяно у нас. Ако съдът у нас се произнесе в този смисъл, Банев може да търпи едно общо наказание тук.

Предполагаше се, че Банев не е бил у нас и затова не е имало предварителна подготовка в системата за изпълнение на наказанията, че той ще се предаде, посочи Мария Павлова и заяви, че донякъде за министерството това е било изненада в известен смисъл.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?