71

МВР министърът отговори на Рашков за ареста на Борисов

Ще има развитие и по разследването за "Хемус", случаят е много по-мащабен, заяви Иван Демерджиев

 

"Аз съм последният човек, който може да бъде заподозрян в работа с ГЕРБ. Учуден съм защо Бойко Рашков първо не проведе разговор с мен, преди да проведе разговор с медиите".

Това заяви пред БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той подчерта, че не е пристрастие към една или друга политическа сила професионалната му оценка за ареста на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, извършен от бившия министър на вътрешните работи Бойко Рашков:

"Не бих направил арест, ако не съм убеден, че са налице всички предпоставки за това и нямам стабилни, сериозни и солидни доказателства. Целта на един арест не може да бъде самоцел, а да бъде първа стъпка към едно сериозно разследване, което да доведе до изправяне на този човек пред съда и до наказание. Когато един арест се случи по начина, по който протече този арест, ефектът е точно обратен. Няма никакъв смисъл да превръщаме хора, които трябва да бъдат внимателно разследвани, в жертва". 

Министър Демерджиев заяви, че МВР няма да оттегли жалбите срещу решенията на съда, който обяви арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова за незаконни.

"За 3 месеца могат да се развият много разследвания и да се съберат много доказателства от полицията, така че след тези 3 месеца да има сериозни образувани производства срещу хора, стоящи изключително високо в йерархията. Нататък има само един път - да ги внесем в прокуратурата, но ще ги внесем в прокуратурата, когато сме събрали доказателствен материал, който не може да бъде заобиколен. Разговаряли сме с правосъдния министър Крум Зарков, че по линия на правомощията му той ще може и ще упражни надзор какво се случва с тези дела, когато влязат в прокуратурата - дали се работи по тях, или ще бъдат сложени на трупчета", категоричен беше служебният министър на вътрешните работи.

Във връзка със случая с магистрала "Хемус" Иван Демерджиев заяви, че има един обвиняем и две съдебни производства, но подчерта, че целият случай е много по-мащабен от тези две съдебни производства:

"Като не ги търси прокуратурата - трябва да ги търси полицията, а не ги е потърсила достатъчно активно. От встъпването ми в длъжност проверих по какво се работи, извикал съм работещите по случая служби, дадох указания по какво не е работено достатъчно, влязохме във взаимодействие с НАП по този въпрос и ви уверявам, че доста енергия ще се влее по тази тема и ще има развитие".

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи подчерта, че служебното правителство не е ревизионно, а е правителство, от което се очакват "действия по стабилизиране на ситуацията".

"Не мога да си позволя да ревизирам никого, защото за мен е по-важно как работя аз от първия ден, в който съм встъпил. Никой не ми е поставил такава задача".

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
11 коментара
ДОК

ДОК

13.08.2022 | 03:03

Адвокат Демерджиев е част от тази част на представителите на професията ИМ, която е гъвкава, от " принципност". Затова започна да се занимава и с политика, по начина, по-който правеше такава и в ръководенето на Адвокатската колегия у Филибе. А и какви букети подарява на, който и когато трябва. Това са все факти от медидийното му представяне. Та като в поговорката за : камъка, думата и залъка!

Отговори
1 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

12.08.2022 | 22:21

мафията в БЪЛГАРИЯ си има ДЪРЖАВА

Отговори
1 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

12.08.2022 | 22:21

32 ГОДИНИ ДИВ капитализъм

Отговори
1 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

12.08.2022 | 14:31

мафия мутристан 32 ГОДИНИ

Отговори
1 2
безделници или платени коментатори

безделници или платени коментатори

12.08.2022 | 11:44

Този коментатор” ГРАД КОЗЛОДУЙ” ми омръзна да го виждам на всяка манджа мерудия! Нямаш ли работа?

Отговори
8 2
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

12.08.2022 | 15:01

ВИЕ сигурно ПОДКРЕПЯТЕ престъпноста бесзаконието корупцията убийствата та ВИЕ сте трол на герб

Отговори
1 4
ГОСТ

ГОСТ

12.08.2022 | 19:18

ВИЕ сте БЕЗДЕЛНИК ГЕРБАДЖИЙСКА МУТРО

Отговори
3 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

12.08.2022 | 10:28

в БЪЛГАРИЯ има ЯКО МОЩНА корупция по всички етажи на ВЛАСТА

Отговори
3 4
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

12.08.2022 | 10:27

ДЕЛЯН ПЕЕВСКИе ковчежникът на БГ мафията БОЙКО БОРИСОВ е слуга на АХМЕД ДОГАН а ИВАН ГЕШЕВ е слуга на БОЙКО БОРИСОВ

Отговори
3 11
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

12.08.2022 | 10:25

мафията в БГ си има ДЪРЖАВА

Отговори
3 5
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

12.08.2022 | 10:25

ТРЯБВА действия А НЕ празни ПРИКАЗКИ

Отговори
4 7

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?