71

Митничари откриха пистолет и 106 патрона в дамска чанта

Митничари откриха пистолет без сериен номер и 106 бойни патрона в дамска чанта. Притежателката на чантата е българска гражданка, съобщиха от "Агенция Митници". 

На 28.08.2022 г., около 04:10 часа, на трасе "Входящи леки автомобили" от Турция на МП Лесово пристига лек автомобил с българска регистрация. В зоната за митнически контрол шофьорът и пътничката в автомобила - и двамата български граждани, са обявили, че нямат нищо за деклариране.

По метода за анализ на риска превозното средство е селектирано от митническите служители за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия в дамската чанта на пътничката с инициали Н.Л. е открито огнестрелно оръжие - пистолет без надписи и без сериен номер с 6 патрона в пълнителя. Също в дамската чанта са открити и две кутии съдържащи по 50 патрона за огнестрелно оръжие.

Шофьорът на автомобила с инициали Ю.Ч. е заявил впоследствие, че пистолетът и патроните са негови. Оръжието и боеприпасите са иззети и е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас за престъпление.

При щателната проверка на превозното средство митническите инспектори установяват и укрити във фабрични кухини в багажника и под резервната гума общо 2040 къса /102 кутии/ контрабандни цигари от три различни търговски марки, без български акцизен бандерол. Цигарите също са иззети, като за тях е съставен акт срещу шофьора на автомобила за установеното административно нарушение.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
ходжа

ходжа

03.09.2022 | 10:53

Талибаните се въоръжават скоро ще чуваме за застреляни и ограбени хора

Отговори
2 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

31.08.2022 | 20:32

НЕ си е платила КЕШ а да попитам КАК бе и С какви пари ПОСТРОИХА МИТНИЧАРСКОТО СЕЛО

Отговори
4 2
ТОТО

ТОТО

31.08.2022 | 21:26

Жената не е знаела тарифата , иначе и танк щеше да внесе.

Отговори
5 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?