46

Мистерията се заплита! Какво показват кръвните изследвания на Сашко

С детето е и баща му, който с емоционални думи благодари на спасителите и всички доброволци

Състоянието на 12-годишния Александър, намерен след девет дни издирване, е стабилно. Детето е преминало през множество изследвания в „Пирогов”, където е настанено. Прегледано е от най-добрите специалисти по детско здраве, работещи в лечебното заведение, предават от NOVA.

Момчето ще остане в реанимацията. Кръвните му изследвания показват, че е намирало начин да приема вода и храна. Здравният министър Асен Меджидиев увери, че за Александър се полагат най-добрите грижи. С детето е и неговият баща.

Психолози ще работят с момчето, което все още не е говорило. От „Пирогов” съобщиха: „Нощта премина спокойно за 12-годишното момче, настанено в Детската реанимация на болницата. Детето е в стабилно състояние, без непосредствена опасност за живота”.

Бащата на Сашко е информирал неговата майка за състоянието на детето. В пост във Facebook Александър Цветанов благодари на всички, които са се включили в издирването. Благодарности изразява и към шефа и зам.-шефа на полицията в Перник, на кмета на града и специално на „хората с криле” - двамата делтапланеристи Веселин и Милко, които намериха момчето.

Иззети са дрехите, с които е било намерено момчето. Извършва се и съдебно-медицинска експертиза. Работи се по повече от една версия за изчезването, но няма водеща. Проверява се и евентуално отвличане. Държавното обвинение няма данни да е искан откуп от бащата.

Детето Александър, което повече от седмица бе в неизвестност, остава в детската реанимация на „Пирогов”. Към момента не е говорил и не е споделил за случилото се. Детето е приемало храна и вода през последните дни. Разследващите ще установят как е ставало това.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?