71

Мистерията се заплита: Какво крие криптираният телефон на Алексей Петров

В Щатите има три водещи производителя на криптирани телефони. Предполага се, че  именно от някоя от тези компании Алексей Петров е купил устройството, което е почти невъзможно за разкодиране.

 

Засилва се мистерията около важен момент, свързан с убийството на Алексей Петров.

Телефонът на Алексей Петров все още не е разкодиран. Прокуратурата е изпратила молба за правна помощ към държавата, където се намира централата на производителя на криптотелефони като този на бившата барета, но засега отговор оттам няма. Това заявиха източници от Софийската градска прокуратура, където се води разследването за убийството на бизнесмена, пише "България Днес".

"Има пусната молба за правна помощ към държавата, където е официалният представител на производителя на телефона на Алексей Петров. Молбата е да се разкодира даденото устройство и да получим достъп до евентуални налични данни в облачното пространство", заявяват те.

По неофициална информация родната прокуратура иска правно съдействие от САЩ. В Щатите има три водещи производителя на криптирани телефони. Предполага се, че  именно от някоя от тези компании Алексей Петров е купил устройството, което е почти невъзможно за разкодиране.

Защо разшифроването, за което се очаква, че може да подаде ключова информация се бави толкова много за момента не е ясно. Има предположения, че това може да се прави, за да се затрудни разплитането на престъплението.

Припомняме, че Алексей Петров бе застрелян на 16 август в поляните на планината Витоша, докато се разхожда с физиотерапевтката си Мирослава Михайлова. Застрахователният бос бе покосен с два куршума, един от които бе в главата му. Към момента са известни съвсем малко неща за ликвидирането на мастития бизнесмен.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
6 коментара
Айде спрете с простотиите!

Айде спрете с простотиите!

30.04.2024 | 17:49

КРИПТИРАНИ разговори се водят само и единствено с ДРУГ криптиран телефон. Всички разговори се записват при съответния оператор. Това да не са УОКИ-ТОКИ? Естествено е, че макар и да се знае с кой друг криптиран апарат е говорено, няма закон, който да разкрие съдържанието на разговора, ако другият абонат откаже.

Отговори
5 0
Криптиран, криптиран, колко да е криптиран

Криптиран, криптиран, колко да е криптиран

30.04.2024 | 15:57

Може пък да е с лицево разпознаване или с отпечатък от пръст. Тогава трябва просто да го изкопаят и да се молят да не е изгнил съвсем.

Отговори
2 5
Държавна Тайна!

Държавна Тайна!

30.04.2024 | 15:48

Държавна Тайна! Един Чекиджия друго не може да измисли!

Отговори
6 1
Мильо

Мильо

30.04.2024 | 15:34

Най-вероятно никой няма да узнае трафика в телефона на Ал. Петров. Американските производители, които могат да разкодират телефона и да дадат достъп до информацията в него почти никога не правят това - нито за телефони, нито за компютри. Нито за държавни институции, нито за частни лица. Такава е практиката им до сега. А нашите Шерлок Холмовци /като Ботьо Ботев и компания/, когато е за нещо друго - всичко знаят, правят най-невероятни "открития". Сега да си опънат з@дниците и да поработят. Както се казва този път няма да има от умрял писмо.

Отговори
12 0
Пешо

Пешо

30.04.2024 | 15:12

А на Петьо Еврото и на Нотариуса, като не са криптирани телефоните, нещо да има разкрито??? Това, че криптирането пречело на разследването е пълна глупост и служи само да си измиват ръцете, че не толкова са некадърни и не могат да разследват, колкото че НЕ ИСКАТ да разследват, да не би да излязат наяве нещата, дето всички ги знаем....

Отговори
19 1
Дрон

Дрон

30.04.2024 | 15:06

1. ”ИПОН”-охранителна фирма,съдружници:Бойко Борисов,Павел Алексиев,ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА,Владимир Петев,Васил Калугеров. 2. „ИНТЕРБУЛПРЕД”,съвет на директорите:Бойко Борисов,Евстати Гюров,Чавдар Чернев,Румен Николов /”ПАШАТА”/,Димо Кръстинов,Владимир Петев. 3. „ТЕО ИНТЕРНАЦИОНАЛ”АД-Бургас,съвет на директорите:Бойко Борисов,Румен Николов /”ПАШАТА”/. Фабрика за фалшиви цигари в Крайморие. 4. „ДЖИ ЕНД БИ ТРАВЪЛ КЪМПАНИ” /СИК/,съдружници:Бойко Борисов и „София делта” ООД, 5. „ПРАХАЙМ” ООД,Червен бряг,съдружници:Бойко Борисов,ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА. 6. „БУДОИНВЕСТ” ООД,съдружници:Бойко Борисов,Румен Цветков,АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ. 7. „БИ ЕНД ТИ КОМЕРС” ООД,собственици:Бойко Борисов,Пламен Петров. 8. „ЦЕБРА” ООД,съдружници:Бойко Борисов,ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА,Живко Делчев. 9. „ТИ БИ АЙ-92”,съдружници:Бойко Борисов,Тодор Толев. 10. „СИРИУС-2” ООД,собственици:Бойко Борисов,ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА. 11. „ХИМТЕКС” АД,съвет на директорите:Бойко Борисов,ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА,Мирослав Дерменджиев. 2. „ИНТЕРБУЛПРЕД”,съвет на директорите:Бойко Борисов,Евстати Гюров,Чавдар Чернев,Румен Николов /”ПАШАТА”/,Димо Кръстинов,Владимир Петев. 3. „ТЕО ИНТЕРНАЦИОНАЛ”АД-Бургас,съвет на директорите:Бойко Борисов,Румен Николов /”ПАШАТА”/. Фабрика за фалшиви цигари в Крайморие. 6. „БУДОИНВЕСТ” ООД,съдружници:Бойко Борисов,Румен Цветков,АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ. „ИНТЕРБУЛПРЕД”,съвет на директорите:Бойко Борисов, Румен Николов /”ПАШАТА” / + . „ТЕО ИНТЕРНАЦИОНАЛ”АД-Бургас,съвет на директорите:Бойко Борисов,Румен Николов /”ПАШАТА”/ + . Фабрика за фалшиви цигари в Крайморие. „БУДОИНВЕСТ” ООД,съдружници:Бойко Борисов,АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ + . „ПРАХАЙМ” ООД,Червен бряг,съдружници:Бойко Борисов,Цветелина Бориславова. „ЦЕБРА” ООД,съдружници:Бойко Борисов,Цветелина Бориславова + . „СИРИУС-2” ООД,собственици:Бойко Борисов,Цветелина Бориславова. „ХИМТЕКС” АД,съвет на директорите:Бойко Борисов,Цветелина Бориславова + .

Отговори
12 2

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?