1553

Мистерия! Бургазлията, атакувал украинци с кирки, е женен за.. украинка

Полицията в Бургас арестува 38-годишен мъж, свързан с два случая на забити кирки в автомобилите на украинци, намерили убежище в морския град. Оказа се, че задържаният е женен за украинка.

Тази сутрин спецполицаи арестуваха 38-годишния Марин Русчев в центъра на Бургас. Според разследващите той е замесен в двата случая от началото на месеца със забити кирки в автомобилите на украински граждани. Негово ДНК има и на двете места.

Снимка Флагман

Марин бил с русофилски убеждения, твърдят запознати със случая. Според източници на БНТ мотивът му да извърши посегателствата е неодобрение на държавната ни политика спрямо украинските бежанци.

Днес украинците, чиито автомобили осъмнаха със забити кирки, не пожелаха коментар. В Кризисния център в Бургас, където е настанена една от потърпевшите, напрежение вече няма.

„Не знам какъв е този човек - навярно мародер, не мога да го нарека по друг начин. Постъпката му с автомобила на нашата съседка е необяснима". - казва Наташа от Одеса.

„Не знам защо се е случило така. Ние нямаме конфликт с никого. Нямаме притеснения относно българския народ, напротив, той много ни помогна". - допълва Елена.

Засега прокуратурата не е повдигнала обвинение. Тепърва ще се изяснява дали Марин Русчев е действал сам или е имал поръчител.

Интересното е, че той има добре платена работа в пристанището на Бургас. Украинската му съпруга се кълне, че обичал бежанците и дори направил пътека до Поморие да им помага.

Пред "Флагман" дамата се заклела, че Марин бил у дома по време на случаите. Възможно е обаче украинката да прикрива съпруга. Марин е имал проблеми с правосъдието и преди.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Пловдивчанин!

Пловдивчанин!

17.05.2022 | 05:42

Първо и основно задължение на общността/племето/държавата е да се грижи за собствените си членове, а как се получи така, че България е по ангажирана с чужди граждани, а собствените си поданици е оставила на произвола и кой както може да се оправя. Не знам каква е причината за действията на "киркаджията", но и аз се замислям да си купя кирка, даже няколко....не е нормално да неглижираш собствените си граждани! Излиза, че за управляващите на България няма стойност дали си Българин или Украинец, а е приоритет е да се наливат едни държавно пари в кауза, която обаче не подпомага българите, а чрез нея само ще получим потупване и "тиквен" медал. Може би ако аз и/или други, който мислят като мен, "поставят" няколко кирки, но не само в скъпи украински МПС-та, а и на БГ изедници, схемаджии, държавни служители/като "добрият" Тютюк и други крадливи недобити дебили/ ще се получи "гора" от кирки, която ще покаже истинското мнение на хората.

Отговори
9 4
Типичният бургазлия с кирка в ръка

Типичният бургазлия с кирка в ръка

16.05.2022 | 23:23

И русофил. Това обяснява всичко.

Отговори
11 10
ПИЯН КАТО СВИНЯ!

ПИЯН КАТО СВИНЯ!

16.05.2022 | 23:09

Tъп, д0лен и надъхан фен на иZZродите! Мaлоумен и прост!

Отговори
11 14
Кирка

Кирка

16.05.2022 | 21:50

Тъ_пи украинци, така правят мутрите в България, да си взимат чукалата и обратно!

Отговори
25 15

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?