71

Министър Йорданова отговори на Гешев: Готова съм за дебат ВИДЕО

Ако има неверни данни, нека да бъдат идентифицирани. Така отговори правосъдният министър Надежда Йорданова на главния прокурор Иван Гешев, който заяви, че тя разпространява евентуални неверни твърдения по телевизионните студия, а на Пленума на ВСС има мълчание.

По думите ѝ не пречи правосъдният министър да разяснява за своите аргументи и работа чрез медиите. Това дойде в отговор на критиките на обвинител номер едно на страната, че "правосъдният министър вместо да обикаля телевизионните студия и да изнася евентуално неверни твърдения, да ги каже в Пленума на ВСС, а не да има мълчание", разкритикува той, съобщи NOVA.

Министърът коментира какво ще се постигне чрез евентуалното отстраняване на Гешев. "С отстраняването на Иван Гешев като главен прокурор ще решим обстоятелството, че България най-сетне има нужда от главен прокурор, който ще защитава правата на хората и не се крие зад полицейско насилие", посочи тя.

„Чувствам се уверена от гледна точка на законодателните промени, които прави правосъдното министерство, среща оставка“, заяви той.

Тя коментира и заплахата срещу спецмагистрата Ангел Кънев. По думите ѝ, всяка заплаха срещу магистрат трябва да бъде третирана с много внимание и сериозност. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Дори децата разбраха

Дори децата разбраха

12.04.2022 | 13:41

Всичката тази врява за свалянето на Гешев е заради Божков и Радев. Импийчмънт и оставка на правителството колкото се може по скоро

Отговори
1 0
Ами хайде ма уфсъ

Ами хайде ма уфсъ

12.04.2022 | 13:31

От кога ви чакаме за да се посмеем на простотията ти. После, след дебата, оставка, чамадана, гащите и към Дубай. Белким минеш само с някоя и друга сфирка на Черепа.

Отговори
2 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?