1939

Масовото сбиване с жертва и 19 пострадали в Казанлък е заради бой на дете

При инцидента пострадаха 19 души, а 37-годишен мъж почина от нанесения му побой.

Осем от пострадалите при сбиването все още са в болница. като 5-ма от тях са с опасност за живота. Трима са в крайно тежко състояние от нараняванията.

До момента на 5 лица са  повдигнати обвинения по чл.115 от НК като съучастници в умишлено убийство, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години, но ако бъдат събрани достатъчно доказателства за особена жестокост, може да бъде преквалифицирано и по чл. 116 каза окръжният прокурор Дичо Атанасов. 

Обвинените са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, а гледането на постоянната мярка за неотклонение се очаква да бъде в рамките на утрешния ден, посочи Дичо Атанасов, цитиран от  frognews.bg.

Той допълни, че кръгът на обвиняемите  със сигурност ще бъде разширен. "Не говорим само за убийството, има и множество лица с телесни повреди и такива в тежко състояние, могат да бъдат повдигнати обвинения в опит за убийство, причиняване на телесни повреди и други", коментира прокурор Атанасов.

Установена е причината за разпрата между двете ромски фамилии.

Враждата тръгва в средата на миналата година, след като представител на единия род набива дете от другия.

Точно по този повод е било насроченото в понеделник дело, когато стана сбиването, обясни ст. комисар Лазар Христов, като допълни, че следват други случаи и разрастване на конфликта, довели до масовия бой.

Междувременно продължава 24-часовото засилено полицейско присъствие  в павелбанските села  Манолово и Тъжа, където живеят двата враждуващи рода.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
По-малко мангалиии

По-малко мангалиии

24.03.2023 | 04:52

По-добре

Отговори
1 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?