3906

Мъж простреля полицай с пушка, задържаха го

При последвалото претърсване е иззето използваното от стрелеца оръжие - пушка, преработена за стрелба с бойни патрони, още една пушка и два ножа

 

Полицай на столичното Второ РУ задържа криминално проявен и вече осъждан мъж, прострелял негов колега с пушка. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

На 8 юни около 23:30 часа двамата униформени се отзовали на сигнал за междусъседски скандал. На място подателят им обяснил, че негов комшия заплашил семейството му с физическа саморазправа и убийство, след което успял да избяга.

Униформените предпрели действия по установяването на мъжа, при което срещу тях бил произведен изстрел. Куршумът уцелил единия от полицаите в ръката. Докато колегата му му оказвал първа помощ, стрелецът се възползвал от ситуацията и нападнал полицейските служители с хладно оръжие. Служителите на реда обаче успели да го обезвредеят и задържат. 

На място дошли втори полицейски екип и линейка. Пострадалият полицай е транспортиран в болнично заведение. Задържаният е 67-годишен, криминално проявен и осъждан. От 1977 до 2021 г. има четири присъди - за хулиганство, за противозаконно отнемане на МПС, за телесна повреда и кражби, и за съучастие в опит за кражба на движими вещи.

При последвалото претърсване е иззето използваното от стрелеца оръжие - пушка, преработена за стрелба с бойни патрони, още една пушка и два ножа. На задържания е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?