49

Лоша ракия довела до убийството в Гъмзово

Днес предстои да стане ясно дали задържаните деца за убийството на 59-годишния мъж от видинското село Гъмзово ще бъдат оставени за постоянно в ареста. Според разследващите убийството е станало заради половин бутилка с ракия. Непълнолетните момчета са направили самопризнания, но отричат да е имало умисъл, съобщи NOVA.

„Ракията не им е харесала и те отишли да я върнат. Той не искал да им върне парите, нито да им смени алкохола. Започва да ги псува и искал да ги бие. Те са се самозащитили”, каза майката на едното от децата.

 
Бабата на друго от децата изрази съжаление за постъпката им.

„Не знам защо се оплакват от нашите деца в Гъмзово. Досега не са правили пакости на никого”, заяви тя. Жената е категорична, че в случая има и пето дете и попита защо то е освободено.

Баща на едно от децата също изрази съжаление за случилото се. Мъжът живеел в чужбина, бил разделен със съпругата си, а детето им се отглеждало от бабата и дядото. „От 10 години го гледат те. Ходи си на училище. Няма досие. Чисти са децата”, заяви мъжът.

Близките на задържаните деца питат още защо мъжът е продавал алкохол на децата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Срамота

Срамота

05.01.2023 | 10:02

В село Гъмзово да продаваш лоша ракия!

Отговори
6 0
Alex

Alex

05.01.2023 | 10:02

Време е вече контролните органи да поемат роля върху качеството на ракията. До това се стига когато се използва лоша ракия.

Отговори
4 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?