3906

Лаура Кьовеши получи приз от БГ юристите

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши беше наградена с приза „Европейско правосъдие“ от юридическата общност в България. Това стана на Благотворителния бал на юристите в столицата, на който бяха връчени единадесетите награди за правосъдие у нас.

В специален поздравителен адрес Кьовеши отговори, че наградата е признание за нейната работата и тази на колегите  в Европейската прокуратура. Наградата за европрокурор номер 1 бе поднесена от съдия Марияна Кънчева и доайена в правото и съосновател на Националните правосъдни награди адв. Владимир Дончев, а я прие председателят на ВАС Георги Чолаков, който обеща лично да  я занесе до Люксембург.

Трима юристи от Пловдив бяха сред номинираните на наградите за правосъдие. Това бяха адвокат Сузана Алекова, Димитър Костов от Районна прокуратура и Иван Бекяров от Районен съд-Пловдив.

С приза „Адвокат на годината“ бе отличен столичният адвокат Григор Вълков. С него на сцената да получат своите плакети излязоха и част от номинираните -  Георги Денборов, Гергана Върбанова и Сузана Алекова. 

Статуетката Темида за Прокурор за 2023 година получи Радост Бошнакова. Редом с нея сред кандидатите за приза беше и Димитър Костов от РП-Пловдив, както и негови колеги от Благоевград, Плевен и София.

Съдия на годината стана Марио Димитров от ВАС. Номинирани бяха още Маргарита Алексиева от РС-Дупница и Иван Бекяров от РС-Пловдив. 

Годишни награди бяха раздадени още за адвокатска кантора "Марковски", нотариус Нели Лукова, младия юрист Борис Лазаров. Синдик на годината стана Мариела Павлова. Призът "Дело на годината" отиде при адвокатите Менко Менков и съдружници за делото "Милен Цветков".  

Основната цел на бала на юристите беше набирането на средства за деца с увреждания, а тази година и за инвитро процедури на семейства с репродуктивни проблеми. От благотворителния търг с картини и томболата бяха събрани 20 400 лева, които ще се преведат по дарителските сметки на 6 деца.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
хахо

хахо

10.12.2023 | 19:52

Да получиш такъв приз може би е повече срам отколкото Гордост! И то от мошеници които не защитатват закона!

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?