71

Лъсна истината за Песен за Лена: Слави ли излезе победител? ВИДЕО

Прекратиха преписката срещу лидера на ИТН и фирмата му „Седем-осми“ АД, Геновева Тишева е е оттеглила оплакването си, обясниха от комисията

 

Преписката по производството за дискриминация срещу лидера на ИТН Слави Трифонов и фирмата му „Седем-осми“ АД, образувана заради „Песен за Лена“, е прекратена. 

Това казаха от Комисията за защита от дискриминация (КЗД), която се занимаваше с казуса по жалба не на Лена Бориславова, а на Геновева Тишева, пише "Сега".

Причината за прекратяването е, че Тишева е оттеглила оплакването си, обясниха от комисията.

В протокола от заседанието на КЗД, по време на което преписката е архивирана, не стават ясни мотивите на Тишева. В момента Тишева, която е юрист, кара втори мандат като член на Комитета на ООН по премахването на дискриминацията спрямо жените. Тишева е и в Съвета на настоятелите на фондация „Български център за джендър изследвания“.

Тя пусна оплакване в комисията заради „Песен за Лена“, която беше пусната в социалните мрежи и партийната тв „7/8“ през февруари.

В нея главен герой е Лена Бориславова – бивш началник на кабинета на Кирил Петков, докато той беше премиер. В песента по адрес на Бориславова се сипят намеци и определения, които прекрачват всякакви граници на политическа сатира с добър вкус.

За производството пред КЗД първи съобщи самият Трифонов в подкаста на рапъра Йонислав Йотов-Тото. Според него сценаристите са направили песента, той е чувал само първия куплет и няма „представа за какво пеят, но трябва да имат свободата да я изпеят“.

Междувременно Бориславова заведе гражданско дело за обезщетение срещу „Седем-осми“ АД заради въпросната песен. В иска си за 40 000 лева тя обяснява колко засегната и разстроена е била от песента, в която има обидни, грозни и вулгарни думи.

Обявявайки, че е завела дело срещу сценаристите на Слави Трифонов, Бориславова каза и че ще има и още искове, но такива все още не са станали публично известни.

„След сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки“, посочи тя във Фейсбук. Този процес е насрочен за февруари догодина.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
въпрос

въпрос

09.12.2023 | 16:25

Докога над страната ни бащина ще вилней тази страшна простащина!

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?