49

Кьовеши арестува у нас заподозрян по ДДС измами за 32 млн. евро

Един човек е бил задържан в България при мащабна акция на европрокуратурата. Тя разследва група, занимавала се с ДДС измами, а предварителната щета е оценена на 32 млн. евро. Освен в България, акцията се провежда и в Чехия, Словакия, Австрия, Естония, Германия, Унгария, Литва, Холандия и Словения, съобщиха от оглавяваната от Лаура Кьовеши институция.

По време на акцията, започнала преди 2 дни, е имало 61 претърсвания на офиси и домове на заподозрени. Освен арестувания у нас, има задържани и в Словакия и Чехия. 

По време на първите два дни от акцията, са иззети слушалки AirPods, чиято стойност е 5,2 млн. евро. Към арестите се е пристъпило днес. Самото разследване е от 2021 година. Групата е търгувала с електроника от Германия и я е продавала по схемата "липсващ търговец" в цяла Европа. 

Засега не се знае каква е била ролята на задържания у нас.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Диди

Диди

26.01.2023 | 12:33

Дамаджан и градинаря кога?

Отговори
2 0
И тая е като Гейшеф

И тая е като Гейшеф

24.01.2023 | 17:21

Ама след като свърши прекрасна работа на чииииййййфутите у Румъния и те овладяха както и във България политико икономическия им живот Като награда чииийфутите както и онази Урсулата си я назначиха за Евреиски прокурор у Евролибераска Европа За нея както и за Гейшеф някой гласувал ли е А изборността да удрят определени бизнеси е повече от прозрачна Барселона гейт и куфарчетата и кюлчетата не и са приоритет Липсата на пет сантиметра от асфалта на магистралите също Тая чума на висок глас изрече със чииииййййфутската си наглост че приоритет щяла да и бъде ГОЛЯМАТА курупция Като че ли има малка и голяма курупция Еий за туй хората коментират за двойния аршин Или за онуй куманистическото взето пак от чиииийфутската им проклета идеология Наш човек

Отговори
3 3
Любопитко

Любопитко

24.01.2023 | 17:04

А кога ще аресува Асфалт п@ш@ ?

Отговори
4 2
Мимето

Мимето

24.01.2023 | 16:59

Да арестуваме румънската гражданка за джебчийство.

Отговори
4 5
хана

хана

24.01.2023 | 16:51

да арестува каскета!

Отговори
5 3

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?