1939

Криминалистът Ботьо Ботев: Семерджиев трудно ще се измъкне дори при перфектна адвокатска защита

„Недопустимо е джипът на Георги Семерджиев и таксиметровият автомобил да са оставени на улицата със свободен достъп при такъв тежък случай, защото тепърва ще предстоят автотехнически експертизи и ред други процесуални неща. Кой може да гарантира, че въпреки че е пред сградата на СДВР, няма да има хора до него?”, заяви криминалистът Ботьо Ботев в студиото на „На фокус”.

Според него самият случай е „изключително тежък, фрапантен и знаков”. „Редно би било да бъде в място на следствената служба и да бъде обезпечен, с оглед на извършване на всички необходими действия. Това би могло да се използва в последствие от адвокатите, за да бъде оневинен.

Трудно би се измъкнал дори и от една перфектна адвокатска защита, каквато обикновено се прави в такива случаи”, каза още Ботев.

„Каква е ролята на полицайката? Преди да се даде гласност на случая потече информация, че в колата е имало жена. Коя е тази жена? Ако е тя, то тя също е извършила престъпление и прикрива такова. Никъде не се говори тя ли е била и какво е правила в колата. Тук бих поставил въпроса „защо”, каза той. И добави: „Обидно ми е като гледам, че такава девойка може да бъде служителка на МВР. Вижте й външния вид”.

По думите му в редица подобни случаи, в които са преплетени „подобни личности” всичко се замита. „Няма практически резултат на превенция  и наказание такова, каквото заслужават според закона”, смята криминалистът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Вервайте!

Вервайте!

10.07.2022 | 22:03

Джипът е имал твърде развит изкуствен интелект и сам е самонатиснал газта си до 200+ км в час! А бедният Жорко в това време се е чудил защо и кой го отвлича...

Отговори
5 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?