71

Край на мистерията! Стана ясно дали Сашко е бил отвлечен

Разследването по случая продължава. То ще установи има ли намеса в изчезването на детето на други хора

 

Няма данни за отвличане или друга принуда около изчезването на 12-годишния Сашко от Перник. Това показват данните на полицията до момента, съобщи NOVA, цитирайки свои източници.

По случая е образувано досъдебно производство за отвличане, а разследването още не е приключило. Експертизите обаче са показали, че по тялото и по дрехите на детето няма чужд биологичен материал. Несъмнено такъв би останал, ако имаше принуда или намеса на други хора в изчезването.

Хиляди доброволци, полицаи, водолази, планински спасители търсиха неуморно детето близо девет дни. Детето беше намерено в труднодостъпна местност над Радомир. Обезводнено, но в добро състояние.

„Първите дни изпитваше голям глад и голяма жажда. Още от реанимацията искаше вода, беше дехидратиран”, подчерта баща му.

Разследването по случая продължава. То ще установи има ли намеса в изчезването на детето на други хора. „Нямам открити заплахи от някого, който да е искал нещо от мен. А и никой не ми се е обаждал по този въпрос. Откуп не е искан”, посочи Александър Цветанов.

Тази вечер в „Темата на NOVA” говорят спасителите на Сашко, а семейството му отваря дома си за екипа на телевизията. Момчето вече се срещна с хората, които го откриха.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?