1553

"Кинтекс" съди бившия си шеф за близо милион лева

Държавното дружество за търговия с оръжие "Кинтекс" е внесло иск срещу бившия изпълнителен директор Александър Михайлов за причинени вреди за стойност 920 721,12 лв.

Като член на Съвета на директорите и изпълнителен директор Михайлов е заплатил с посочената сума два пъти за една и съща дейност, посочват от Министерството на икономиката и индустрията (МИИ).

Александър Михайлов беше начело на "Кинтекс" от края на октомври 2021 г. до май 2022 г., когато беше отстранен от поста, припомнят от МИИ. 

"През юни ръководството на Държавната консолидационна компания сезира прокуратурата за щети, причинени на "Кинтекс" от уволнения директор. Тогава новото ръководство на дружеството направи ревизия на всички договори, сключени от него.

Установено беше, че без решение на Съвета на директорите и без разрешение от Държавната консолидационна компания, Михайлов е сключил договор и е изплатил сумата на посредник за услуга, за която фирмата вече е имала същия сключен договор", се казва още в съобщението на икономическото министерство, ръководено от Корнелия Нинова.

В отговор на тези твърдения в позиция до медиите Михайлов посочва, че вицепремиерът Нинова се опитва да реабилитира офшорната фирма, източила от "Кинтекс" 10 милиона лева, като твърди, че договорът ѝ не е прекратен и е дублиран.

"Сигурно вече съм рекордьор, защото по разпореждане на Нинова подопечните ѝ дружества за четвърти път съобщават на медиите, че ме дават на съд", пише Михайлов и продължава: "Формалните причини са сходни, но истинската  - защото си позволих да кажа много неудобни факти за министър Нинова и безобразията, които прави в системата на Министерството на икономиката.

Явно я е заболяло, че миналата седмица разказах пред медиите как се крие от правосъдието по делата, които водя срещу нея.

Днес тя отвръща на удара. Докато обаче аз действам като гражданин, тя има зад себе си цялата държавна машина, а целта - да ме дискредитира и да покаже на всички, дръзнали да тръгнат срещу нея, какво ще им се случи"

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?