2374

Късмет: Младежи се разминаха на косъм от смъртта след като пометоха колата им

Група младежи се разминаха на косъм от смъртта, след като луксозен автомобил блъсна спряла кола в отбивка на пътя край Царево. Шофьорът е на 20 години. Само няколко минути преди инцидента, ударената от него кола, била пълна с пътници. Инцидентът е станал снощи около 20 часа, съобщи БНТ.

Ростислав Иванов и неговите приятели спрели в отбивката между Ахтопол и Варвара, за да си направят снимки.

„Аз паркирах колата тук някъде - на 10 метра, както виждате, извън пътното за движение и се снимахме, наслаждавахме се на гледката, при което аз виждам, точно съм тръгнал да се качвам в колата, и виждам как едно Порше, връхлита буквално от пътя, удря се в колата ми и пада в непосредствена близост точно до колата на приятелите ми и хората, които бяха с нея и просто можеха да убият някой", разказва Ростислав.


Луксозният автомобил идвал от Ахтопол. Вероятно не е могъл да вземе завоя, преминал е през тревата, след което се е врязал в паркирания автомобил.

„Аз това, което разбрах от следователите е, че ако не беше колата ми на това място точно, да се удари и да убие скоростта, момчетата в Поршето можеха да са в морето вече.", допълва Ростислав.
Баща му обръща внимание, че малко по-нагоре по пътя има ограничение за ниска скорост.

„Това е неадекватно поведение. Малко по-нагоре ще видите - ограничението на скоростта е 30 км/ч. Този автомобил, който се движел, той се е движел с над 100, може би 130-150, кой знае? Очевидно шофьорът не е бил в състояние да управлява този автомобил.", разсъждава Росен Иванов, баща на Ростислав.
Шофьорът- 20-годишният Георги Фиков е получил охлузвания, но не е приет в болница. Не е и задържан.

"20-годишният водач е тестван за употреба алкохол и наркотици като и двете проби са били отрицателни. Въпреки това е взета кръв за химичен анализ.", уточни Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас.
Родителите на Ростислав настояват за среща с родителите на младежа.

„Черните хроники следват една след друга и все пак не е трудно една майка да обясни на едно момче, че той може да възмъжее по хиляди други начини, различни от това да натиска педала на скоростта. Може ли за секунди да се случи нещо подобно и ние да разчитаме на чудото?", пита Даниела Иванова, майка на Ростислав.

А младежът добавя, че може би нямаше да го има това интервю, ако в този момент той се намираше в колата. Пътният участък, където е станал инцидентът, е тесен и с много завои.

„Тук по-лекичко се кара. Който е направил тази катастрофа, изобщо не е карал както трябва.", смята мотористът Павел Янков.
От прокуратурата обясниха, че на 20-годишният Георги ще бъде отнета шофьорската книжка. Заплашва го и затвор до 1 година .

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
А защо

А защо

11.08.2022 | 13:52

Не е задържан шофьорът Георги?

Отговори
1 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?