46

Карат в "Пирогов" две от пострадалите деца в страшната катастрофа

Две от децата, ранени в катастрофата със сръбски автобус на автомагистрала „Тракия”, ще бъдат транспортирани тази сутрин в Детска неврохирургия на „Пирогов”. В момента те са настанени в болницата в Стара Загора. Това съобщи пред журналисти служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

„В момента в болница са настанени 14 души - двама възрастни и 12 деца. Децата са стабилни, с изключение на две от тях. Едното, което беше в по-тежко състояние и за което имахме големи притеснения, е стабилизирано хемодинамично, контактно, адекватно и е в съзнание. Ще се наложат оперативни интервенции. Другото детенце, което е в травматичен шок и с травма на горен крайник, от сутринта е в малко по-тежко състояние. То е с фебрилитет. И двете деца ще бъдат транспортирани в „Пирогов” със специален екип. Имаме уговорка с неврохирурзите там. Възрастните хора към момента са в добро състояние”, допълни министърът на здравеопазването.

Създава се организация линейки да откарат до границата децата и и възрастните, които са в добро състояние, откъдето ще бъдат поети от сръбските власти.  Психолог вече разговаря с тези, които са настанени в хотел. Клиничен психолог на болницата обръща внимание на настанените в лечебното заведение. 

Сръбският здравен министър Златибор Лончар благодари на българските власти и медиците ни за бързата реакция.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

15.08.2022 | 08:50

дано спасят ДЕЦАТА

Отговори
7 0
ПОМОЩ

ПОМОЩ

15.08.2022 | 08:49

ДА ИМ ПОМАГАТ ЛЕКАРИТЕ И СВЕТА БОГОРОДИЧКА ВСИЧКИ ДА СЕ ПРИБЕРАТ ЖИВИ И ЗДРАВИ ! ДАНО!

Отговори
12 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?