1939

Камера е заснела ВИДЕО на зверската катастрофа, при която загина млада жена

Видеоклип от охранителна камера показва момента на зверската катастрофа в Шумен, при която загина 22-годишната Светомира Станчева.

Тежкият инцидент се случи на 28 септември, когато обвиняемият 18-годишен Жечко Кюркчиев блъсна с управлявания от него джип колата на Светомира. Младата жена почина малко след удара.

На клипа се вижда момента, в който автомобилът на Кюркчиев удря този на Станчева, съобщи Би Ти Ви.

След удара джипът влачи другата кола в продължение на метри.

 Инструкторът Емил Узунов коментира, че поставените знаци на кръговото кръстовище са видими и ясни, като за да се включи автомобил той трябва да се съобрази със знак - „Пропусни движещия се по пътя с предимство“.

„В конкретната ситуация нещата са особени по простата причина, че ако коментираме това, което се вижда в показаното, Свети вече е навлязла в кръстовището. Това вече я прави водач с предимство. Всеки един водач когато навлиза в кръстовището трябва да отчете дали то е свободно или не, след като кръстовището не е свободно, той е длъжен да изчака, каза Емил Узунов.  

В момента в Шумен се провежда протест срещу войната по пътищата. Близки и приятели на Светомира призоваха за обективно и прозрачно разследване и за справедлив процес. 

„Забавата на действията на определени институции ни накара отново да се събудим и отново да призовем всички онези хора с желание за промяна, тя да бъде постигната. Въпросът е не кога и не как, а това да стане днес и сега, това е нашето желание“, каза Анатолий Накев, баща на Светомира.

18-годишният Жечко Кюркчиев, който е обвиняем за катастрофата е под домашен арест и към момента той и семейството му отказват коментар.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
5 коментара
Батко

Батко

24.10.2022 | 23:37

Тоя си я утепа като касапин пиле!

Отговори
0 0
Реалист

Реалист

24.10.2022 | 23:25

Туба с бензин и клечка! Следващият няма да посмее!

Отговори
4 0
домашен арест???

домашен арест???

24.10.2022 | 21:42

за този убиец!! ЕЙ, СДУХАНИ ПОЛИЦАИ, ПРОКУРОРИ И СЪДИИ!! УТРЕ ЩЕ СА ВАШИТЕ ДЕЦА!!

Отговори
10 0
Иван Иванов

Иван Иванов

24.10.2022 | 20:50

безкрупулните убийци на пътя убиват невинните ни дечица и няма кой да ги спре, защото цялата правосъдна система е зад тях

Отговори
11 0
Иван Иванов

Иван Иванов

24.10.2022 | 20:42

Типичен пример за убиец, абсолютно безкрупулен и недосегаем. Жалко за нашите невинни дечица ... колко ли ще останат, един бог знае

Отговори
10 1

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?