3906

Калин Стоянов наблюдава учението: Спецполицаи обезвредиха "терористи" в центъра на София СНИМКИ

Симулация на терористична атака, при която нападатели с бус стрелят по хора пред "Александър Невски" - това е част от учението на МВР, което се провежда в момента в София. С него се тестват готовността и подготовката на органите за управление и силите за реагиране на национално и териториално ниво.

 

То трябваше да се проведе на 31 януари, но беше отменено заради убийството на Мартин Божанов.

В учението участват близо 200 души от различни структури на министерствата на вътрешните работи, отбраната и здравеопазването, заедно с екипи на ДАНС, НСО, прокуратурата, Столичната община и БЧК. 

В рамките на тренировката бяха проиграни различни елементи от плановете за действия при извънредни ситуации на ангажираните ведомства.

 

 

Според сценария на учението микробус се вряза в тълпа от хора на централен площад. В микробуса има трима нападатели, като по събралите се на площада бе открита стрелба. За минути нападателите успяха да избягат, а минути по-късно на място пристигнаха и първите екипи на полицията и Спешна помощ.

 

Снимки: БТА

В същото време, отново по сценария на учението, започна и издирването на извършителите на симулирания терористичен акт.

Вътрешният министър Калин Стоянов обясни, че на територията на столицата се извършват две обучения.

"Със заповед на премиера Николай Денков се провежда антитерористично учение на МВР. Органите на реда тестваха плановете за реагиране при извънредна ситуация в реална среда. Обучението включваше съвместна работа на екипи от различни структури на МВР, Министерството на отбраната, Столична община, Спешна помощ и БЧК", поясни той.

"Целта на това е да се провери времето на реакция на службите. В следващите дни ще направим задълбочен анализ", допълни той.

От МВР предупредиха, че са възможни известни затруднения в придвижването в района около храм-паметника "Св. Александър Невски", около Софийския университет "Свети Климент Охридстки" и по улица "Цар Шишман", както и да има придвижване на специализирана техника.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
131313

131313

08.02.2024 | 07:22

https://m.youtube.com/watch?v=2E18EozooDs&pp=ygUPQXRhbmFzIGthY2hha292 Атанас Качаов, Шеф на Трето (който осъдил държавата и бил върнат на работа)

Отговори
0 0
КАКВИ

КАКВИ

08.02.2024 | 04:00

Са тези клоуни ве......Бай Петко от Лясковец,ги направи за смях,защитавайки имота си.......спецчасти....дрън-дрън....пълни нещастници...

Отговори
2 0
На снимката

На снимката

08.02.2024 | 02:36

изглеждат като мохабедчии, а не като антитерористи. Сладки мохабети и надницата върви.

Отговори
2 1
Не дай Боже…

Не дай Боже…

08.02.2024 | 01:04

Да разчитаме на тези корумпирани некадърници.

Отговори
2 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?