71

Калин Стоянов: МВР застава зад полицая, използвал оръжие при преследване

Спазил е всички инструкции, един полицай обаче може да носи у себе си и три оръжия, ако се налага, заяви вътрешният министър

 

МВР застава зад полицая , използвал оръжието си при преследване, той е спазил всички инструкции и протоколи за действие при такива случаи.

Това заяви по bTV вътрешният министър Калин Стоянов. Полицаят ще понесе административна отговорност единствено за това, че е използвал лично оръжие, защото това е нарушение на правилата, каза той.

По принцип един полицай обаче може да носи у себе си и три оръжия, ако се налага. Експертизите обаче все още не са готови, за да се направят окончателни заключения, каза Стоянов. 


По повод катастрофиралият рано тази сутрин автомобил със 17 мигранти, Стоянов каза, че напоследък все по-малко като процент от превозващите нелегални мигранти, са български граждани. Предимно са румънци, молдовци и от други държави, каза той.

Миниванът със 17 мигранти е управляван от криминално проявен българин без книжка. 

„Рано тази сутрин имаме подаден сигнал от служителите на ГД „Национална полиция“ за миниван, който се придвижва по магистрала „Тракия“. Предприети са заградителни мероприятия. На входа на София е направен опит да бъде стопиран автомобила, но той оказва съпротива – отказва да се подчини на полицейските служители“, обясни той. Преследването е започнало на АМ ''Тракия''

Министърът на вътрешните работи поясни, че е започнало преследване и така се стига до пътно произшествие на едно от кръстовищата на бул. „Черни връх“. Ударена е таксиметров автомобил. „За щастие няма загинали – таксиметровият шофьор е в добро състояние. Четирима от пътниците в минивана са настанени в няколко болници с леки наранявания“, поясни Калин Стоянов.

Отнемането на коли категорично работи, каза министърът. Откакто бе въведено отнемането на коли за определено съдържание на алкохол в кръвта на водачите, случаите драстично са намалели, каза той. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Анонимен

Анонимен

27.09.2023 | 15:47

По голяма простотия не можа ли да попиташ?

Отговори
1 0
полицаи с картечници

полицаи с картечници

27.09.2023 | 12:48

Това означава ли, че ако е имал базука, е можел да стреля и с нея? Нали за това имат СЛУЖЕБНО оръжия?

Отговори
1 4
Анонимен

Анонимен

27.09.2023 | 15:46

Ще счупиш тъпомера с това питане.

Отговори
1 0
Няма две мнения по въпроса

Няма две мнения по въпроса

27.09.2023 | 11:29

Целия български народ е на страната на полицая.

Отговори
7 3
и аз подкрепям полицая

и аз подкрепям полицая

27.09.2023 | 10:29

всички нормални хора трябва да застанат зад полицая в този случай!

Отговори
6 5
И ние

И ние

27.09.2023 | 10:02

Хората също.

Отговори
5 4

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата