46

Как да я разпознаем: ФБР взе на мушка криптокралицата Ружа Игнатова

„Игнатова е с кафяви очи, тъмнокестенява до черна коса, като се предполага, че тя вероятно е променила външността си", казват в изданието

Федералното бюро за разследване (ФБР) включи криптокралицата Ружа Игнатова в специално създаден подкаст, в който се разказва за 10-те най-издирвани бегълци, сред които е и нашенката, пише "Телеграф". Уточнява се, че Игнатова е 11-а по ред жена, включвана в топ 10 на най-издирваните от ФБР бегълци.

Така в поредния епизод на „ФБР отвътре“ пиарка на Бюрото разказва коя е Игнатова, как е зарибявала хората, щети за колко милиарда долара е нанесла и кога и къде е била видяна за последно.

Описание

В изданието се използват и записи от презентации, които Игнатова е правила, докато е набирала инвеститори за криптовалутата си One Coin. Целта е хората да могат да чуят гласа й.

Дава се най-общо описание на издирваната. „Игнатова е с кафяви очи, тъмнокестенява до черна коса, като се предполага, че тя вероятно е променила външността си. Описва се, че криптокралицата владее английски, немски и български език, както и кога е издадена заповедта за ареста й.

„Видяна е за последно на 25 октомври 2017 г., когато пътува от София до Атина и оттогава следите й се губят“.

Предполага се, че чрез фалшив паспорт тя пътува до България, Гърция, Русия или Обединените арабски емирства. Уточнява се също, че тя обича лукса. След което в подкаста се обяснява какво трябва да направи човек, ако разполага с информация за местонахождението й.

Интерес

ФБР дори обяви награда от 100 000 долара за всеки, който предостави информация за местонахождението й. Според разследващите Игнатова е ужилила инвеститори с около 4 млрд. долара чрез платформата си за криптовалута One Coin.

Според разследващите това е най-обикновена пирамида.

Срещу няколко хиляди евро хората били убеждавани да купуват 1 Coin например. След това инвеститорите, купили криптовалутата, срещу комисиона убеждавали свои приятели и познати също да вложат пари и да получат в замяна виртуална валута. По този начин пирамидата се разраснала до нечувани размери. През 2017 г. Ружа просто изчезнала с парите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
6 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

29.08.2022 | 06:01

ПОМНИТЕ ли БЛАГОДЕТЕЛЯ на МАНУЕЛА ГОССОВА ПЕТЪР ХРИСТОВ който бе уби т от ЛИЦЕ с прякор ДЖИМИ от НАГЛИТЕ днес НАГЛИТЕ са на СВОБОДА а МАКСИМ СТАВИЙСКИ си гледа ЖИВОТА а МАНУЕЛА ГОРСОВА е в будна кома

Отговори
2 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

29.08.2022 | 05:35

такива мошеници са КРЕДИСИМО и ХЕЛП ФАРМА

Отговори
2 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

29.08.2022 | 05:14

РАНО или КЪСНО всеки си получаваЗАСЛУЖЕНОТО

Отговори
2 0
партизанин

партизанин

28.08.2022 | 20:34

На жената паметник трябва да се вдигне, че излъга всички соросояди и техните господари! А това не е грях, а повод за гордост!

Отговори
7 2
Разпознаване

Разпознаване

28.08.2022 | 20:07

Като ви изчезне портфейла в рейса

Отговори
3 1
РОКИ

РОКИ

28.08.2022 | 19:59

БРАВО НА РУЖА ПО УМНА Е ОТ ЦЯЛОТО ФБР

Отговори
8 3

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?