1553

Жертва на дрогиран шофьор се учи да ходи и живее без убития съпруг

Проговори говори жената, която пострада по време на катастрофата на Околовръстното шосе в София. Тогава мощен джип връхлетя колата им. Мъжът ѝ загина, а Бриджит Пети остана в болница в продължение на месеци с опасност за живота.

На 25 септември през нощта Брижит и Лорен Пети тръгват от Банско към София. Крайната им цел е Летище София, за да могат да се върнат в родната Франция.

 Още по тъмно стигат до София. Едва на няколко километра преди летището  – на Околовръстното шосе ги връхлита мощен автомобил. „Мъжът ми спеше, аз бях будна. Усетих удар. Уплаших се и след това нищо друго не помня“, разказа Брижит Пети пред bTV.

64-годишният Лорен загива на място. Брижит е откарана в болница с опасност за живота. В столични болници прекарва около месец. Веднага, когато състоянието ѝ позволява да лети, синовете ѝ я връщат във Франция.

„В болница съм. Лекарите казват, че възстановяването ще отнеме поне още няколко месеца“, добави тя. 

Седмици след инцидента Брижит разбира, че шофьор на мощния спортен автомобил, причинил катастрофата, е 36-годишният Димитър Любенов. Зад волана, преди катастрофата,  той сяда пиян и дрогиран,  показват тестовете. Днес Брижит няма сили да каже нищо на обвиняемия.

„Хората, които предизвикват катастрофи със смъртни случаи, трябва да понесат своето наказание“, заяви синът ѝ.

Така вече месеци наред Брижит е на легло. Вече може да сяда. Яде единствено с течна храна и тепърва на 62 години ще се учи да ходи отново. И да живее без съпруга си.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?