1553

Излязоха сензационни подробности от касапницата на "Черни връх"

Лицето, което е посочено като отвлякло Семерджиев, е разпитано в продължение на часове в Националната следствена служба. Много интересни неща има в неговия разпит. Не се потвърждава тезата за отвличане".

Това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS Ясен Тодоров, заместник директор на Националната следствена служба по повод катастрофата „Черни връх”, при който загинаха две млади жени.

Тодоров не пожела да каже какво точно е било разказано, но уточни: "Неща, които най-вероятно ще са относими към друго досъдебно производство, за друга дейност, извършвана от кръг лица, повече клоняща към документни, финансови, данъчни престъпления".

 „Категорично полицейският служител Симона Радева не е била в автомобила към момента на ПТП-то", добави следователят. "Тя активно е участвала и му е помагала  да се укрие и вероятно да прикрие следи от престъплението”, категоричен бе той.

По думите му засега всички протоколи от разследването са одобрени. "Всички доказателства са годни. Ние сме много напред в разследването, работата ни по т. н. горещи следи беше много интензивна и миля, че всичко възможно е събрано. Сега предстои експертен анализ, на база на който да се направят много връзки", посочи Тодоров.

Той обясни влизането "малко по-късно в помещението, в което е открит вероятния извършител" с Наказателния кодекс, по който се изискват много процедури. Те пък са необходими, за да може Съдът да признае доказателствата за годни и чрез тях да се докаже вината. 

„Ние можеше да действаме много по- бързо, много за публиката по-интересно, но да не постигнем целения процесуален резултат”, обясни Ясен Тодоров.

И още по същество - натривките са взети още вечерта. Веднага след взимането на кръвната проба е бил извлечен ДНК профил. "Преди 72-рия час на база на това съвпадение и с експертизата за маратонките Съдът направи обосновано предположение, че това е извършителят  и го задържа".

Метамфетамини са открити не при първоначалния оглед, а при този сутринта. "В комбинация с другите деяния на лицето, не може да бъде приложена разпоредбата за така наречения маловажен случай," категоричен бе следователят.  

По този случай свидетели или очевидци на лица, излизащи от автомобила, няма, добави още Ясен Тодоров. 

По думите му предстои да се съберат всички записи от камери на Столична община и Пътна полиция-СДВР, за да се види кой е управлявал автомобилът през деня непосредствено преди катастрофата. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Справедливост

Справедливост

19.07.2022 | 08:39

Да влиза и да не излиза

Отговори
1 0
Taq kurrva

Taq kurrva

17.07.2022 | 04:07

Koga shte vleze v zatvora?

Отговори
5 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?