46

Интерпол спря издирването на банкера Цветан Василев

Подсъдимият банкер Цветан Василев вече не се издирва от Интерпол. Международната организация на криминалната полиция е взела решение да изтрие всички данни в системата, свързани с Василев, тъй като случаят вече не отговаря на изискванията на Интерпол. Информацията беше потвърдена за БТА от адвоката на Василев Константин Симеонов.

Считано от 5 август Цветан Василев вече не се издирва с червена бюлетина. Решението е взето, след като Василев е поискал  организацията да преразгледа случая му. Справка в сайта на Интерпол показва, че снимката на Цветан Василев от списъка с издирваните лица е свалена. 

Преди около две години издирването на съпругата и дъщерята на Василев също беше спряно. „Интерпол прие, че престъплението, за което ги обвиняват, не е престъпление по критериите на организацията, такава е формулировката и сега при Цветан Василев. Това е шамар за прокуратурата“, каза Симеонов. Той добави, че делата на Антоанета и Радосвета Василеви все още са в прокуратурата на ниво досъдебно производство и „никой няма намерение да ги приключва“. Според него делата срещу тях могат да стоят на този етап в прокуратурата, докато не изтекат давностните срокове, които са много дълги за съответните престъпления.

По думите на адвокат Симеонов семейство Василеви се намират в момента в Сърбия и теоретично могат да пътуват вече извън страната, но не и в държави, част от Европейския съюз.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Стоичков

Стоичков

10.08.2022 | 17:42

Гешев,нали ти беше наблюдаващ прокурор по делото КТБ,май един по един започват да ти липсват обвиняемите и това "досъдебно производство" още колко прокурори ще "храни" във времето. Така ще е и с Божков след някоя година. До кога така бе,Главния Прокурор на България.

Отговори
5 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

11.08.2022 | 04:35

ГЕШЕВ работиза БГ мафията

Отговори
1 1
Не,не беше

Не,не беше

11.08.2022 | 22:34

При Цацаров беше

Отговори
1 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

10.08.2022 | 15:04

мутро мафиот

Отговори
4 2
Аха

Аха

10.08.2022 | 15:14

Аха, намерил топъл пристан в Белград...Сещай се под чия закрила.

Отговори
5 3
Клиентите са ни скъпи

Клиентите са ни скъпи

10.08.2022 | 14:47

Е, сега може да хване влака..за москва.

Отговори
6 4

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?