1553

Имаме ли полиция? Подали сигнал срещу убиеца на Иван ден преди трагедията

Само ден преди убийството на Иван Владимиров отново е имало сигнал срещу извършителя, бивш полицай. Според съседи и близки на психолога не е имало навременна реакция на полицията.

"Преди няколко дни пак подадоха сигнал. Беше ѝ тъпкал прането с крака. Аз се прибирам и Славка влиза с едно одеяло цялото намачкано на земята. Това се случи един ден преди да бъде убит“, казват близки на психолога Иван Владимиров. 

По думите им срещу 52-годишния мъж има множество сигнали, но не е обърнато сериозно внимание на проблема. Преди около 16 години друг мъж, който вече не живее в кооперацията също има сблъсък с бившия полицай. 

„Разправия между мен и същия психично болен или не знам какъв човек. С изваден пистолет се разправяхме тук. Ако ме беше убил тогава, сега Нав щеше да е жив. Веднага отидох и подадох жалба в полицията.

Беше ми чупил и колата, но по-важното беше, че извади пистолет. Полицията абсолютно нищо не направи. Ходих втори път да проверявам какво става при кварталния и той ми каза „Говорил съм с него, респектирал съм го“, разказва Добри Божилов.

При последното си участие по bTV в предаването „Преди обед“ психологът говори именно за съседските отношения и споделя за скандалите със същия мъж, който сега е задържан за убийството му. 

„Когато той говореше в студиото за това, че предния ден отново е имало инцидент със същия човек, аз бях там. Бяхме в тях. Говорихме си абсолютно нормално. Не сме вдигали шум. В същия момент той дойде, заля му вратата. Преди това го беше заплашвал, че ще го застреля. Викнахме полиция. Обяснихме, че е заплашвал почти целия блок. Иван беше казал на полицаите, че е въпрос на време да го застреля“, казва Димитър Цветков, съсед и близък на Иван Владимиров.

Хората споделят и за други случаи на тормоз от 52-годишния бивш полицай. По думите им той е пребил домоуправителя на блока и е заплашвал бармана на заведение в квартала.

Междувременно от МВР съобщиха, че шефът на Пето районно в София, където са подавани сигналите, е разпоредил пълна проверка.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Тука има тука нема

Тука има тука нема

10.02.2023 | 14:33

А дали ама надали

Отговори
0 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?