4020

Имал ли е полицейски чадър убиецът от Нова Загора?

Окръжна прокуратура – Сливен проверява действията на полицейски служители от РУ на МВР – Нова Загора във връзка с наличието на данни за подпомагане на лице да избегне наказателно преследване, съобщиха от държавното обвинение.

Окръжна прокуратура – Сливен постанови задържане за срок до 72 ч. по отношение на Д.Д. - извършител на убийството на 52-годишeн мъж от гр. Нова Загора. Предстои да внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

В хода на разследването и във връзка с медийни публикации относно предходно деяние на обвиняемия Д.Д., свързано с посегателство върху личността на друго лице, Окръжна прокуратура – Сливен незабавно изиска информация от РУ на МВР гр. Нова Загора относно наличието на такъв случай и предприетите действия по изясняването му.

Установено е, че в РУ на МВР - Нова Загора е бил регистриран случай на посегателство на Д.Д. срещу друго лице, извършено от обвиняемия на 21.10.2023 г., във връзка с който се води полицейска проверка. Към момента на извършване на убийството на 52-годишния мъж, въпросната полицейска проверка не е била докладвана на прокуратурата.

На 27.10.2023 г. Окръжна прокуратура – Сливен изиска преписката по извършваната в РУ на МВР - Нова Загора проверка и след преценка на съдържащите се в нея данни незабавно образува друго досъдебно производство и започна разследване срещу обвиняемото лице за опит за умишлено убийство на мъж на 23 години от гр. Нова Загора.

Окръжна прокуратура – Сливен се самосезира и разпореди проверка по отношение на законосъобразността на действията на полицейските служители от РУ на МВР – Нова Загора с оглед изясняване наличието на данни за подпомагане на лице, извършило престъпление, да избегне или да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване.

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
даже и шорошляшките медии не коментират, че е

даже и шорошляшките медии не коментират, че е

28.10.2023 | 14:41

циганин, а всеки да се досети!

Отговори
2 1
Е, дали е чадър или пълна незаинтересованост

Е, дали е чадър или пълна незаинтересованост

28.10.2023 | 13:24

можем само да гадаем. Щото и с второто съм се сблъсквал лично. Оправдание няма обаче.

Отговори
3 1
Спокоен

Спокоен

28.10.2023 | 14:30

На практика не е ли едно и също?

Отговори
2 1
Георги v.

Георги v.

28.10.2023 | 11:13

Почти всичко тръгва от полицията. Никаква превенция, никаква информация, по цял ден стоят, блеят и се оплакват. Районните инспектори освен да си бъркат в носовете, за нищо друго не ги търси. Да не говорим за корупцията.

Отговори
17 1
Както често става..

Както често става..

28.10.2023 | 10:53

Прикрили са първото деяние на ИЗРОДА, и след това той е ЗАКЛАЛ ЧОВЕК!

Отговори
31 1

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?