1939

Говори бащата на екстрадираната в САЩ юристка на Ружа Игнатова

Ирина Дилкинска, която съдът разреши да бъде екстрадирана в Съединените щати, вероятно е била подведена от работодателката си Ружа Игнатова. Това каза за NOVA бащата на Дилкинска - Андрей Тенев.

По думите му, като юрист тя е била наясно дали става въпрос за незаконни дейности. А според адвоката на Дилкинска - работата й е била свързана с договори и тя никога не е мислила, че върши нещо нередно.

Повече от две години Андрей Тенев не поддържа контакт с дъщеря си Ирина Дилкинска. Но не разбира защо се е стигнало до задържането й и екстрадицията й в Съединените щати. Няма обяснение и защо прокуратурата твърди, че дъщеря му е била замесена в схемата за измами на Ружа Игнатова.

“Възможно е да е била изпълнител на нечии поръчки, както и да е била използвана като висококвалифициран адвокат. Вярвам, че е била подведена”, каза бащата на Дилкинска.

Тенев твърди, че никога не е обсъждал с дъщеря си работата й в OneCoin. Не знае дали с Ружа Игнатова са били само в колегиални или по-скоро в приятелски отношения.

Мъжът има бизнес в Ловеч. Негови служители потвърждават, че от години не са виждали Ирина там. 

41-годишната Ирина Дилкинска е задържана през юни 2021 година, пред училището на сина си, заради издадена червена бюлетина от Интерпол, каза пред NOVA защитникът й адвокат Николай Петров.

“Ирина Дилкинска работи с Ружа Игнатова 4-5 години общо. За последно, ако са се виждали е било през 2016-2017 година. Известно е, че Ружа Игнатова е и германски гражданин. Непрекъснато е обикаляла света. Дилкинска е работила тук в офиса на OneCoin в София”, коментира адвокатът на Дилкинска - Иван Петров. 

Според обвинението Дилкинска е помогнала на адвоката и съучастник в схемата Марк Скот да изпере 400 млн. долара, преди да бъде задържан преди 5 години.

41-годишната Ирина Дилкинска вече е екстрадирана в Съединените щати. Дали след получаване на присъда, властите там ще разрешат тя да я излежи у нас, е въпрос без отговор засега.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?