71

Глоба и свалени табели за шофьора, дал на детето си да кара пред КАТ-Пловдив

След незабавна реакция служители от сектор „Пътна полиция” установиха самоличността на пловдивчанина, предоставил управлението на колата си на малолетно дете. Повод за бързите действия на униформените стана разпространен днес клип в социалните мрежи, от който се вижда как малко момиченце шофира лек автомобил. 


В хода на проверката е изяснено, че мъжът е 25-годишен жител на Шекер махала, който около 15 часа вчера дал на дъщеричката си да шофира „Мерцедес” на ул. „Напредък” в Пловдив. Той е призован в сградата на сектора, където му е съставен акт по Закона за движение по пътищата. За извършените нарушения в конкретния случай ще му бъде издадено наказателно постановление с определена административна санкция – глоба, в размер на  общо 600 лева. Също така му е връчена Заповед за прилагане на принудителна административна мярка – прекратяване регистрацията на автомобила, съобщиха за "Марица" от полицията в града под тепетата. 


Предвид високата степен на обществена опасност е определен максималният срок от 12 месеца, в които въпросният „Мерцедес” ще остане без регистрационни табели.  


От сектор „Пътна полиция” използват повода, за да апелират родителите да проявяват необходимата отговорност и да не допускат деца да управляват моторни превозни средства, поставяйки в риск живота и здравето им и предпазвайки ги от тежки последици при евентуални пътни инциденти.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Шанел

Шанел

18.08.2023 | 22:52

Кой каквото сам си направи никой друг не може да му го направи....

Отговори
3 1
Bxnx

Bxnx

18.08.2023 | 18:07

Браво, герои. Зарадвал детето, голяма работа.

Отговори
4 8
Xjjx

Xjjx

18.08.2023 | 18:38

Сега европейците ще ти натряскат минуси ще се почувстват хора, въпреки жестоката истина.

Отговори
3 3
Амазана

Амазана

18.08.2023 | 19:42

Кво дете те на тая възраст вече раждат в Шекер махала

Отговори
3 1
Българин

Българин

18.08.2023 | 21:22

Не е работа на детето да е зад волана. Татето да си понесе последствията! Лошото е, че деца зад волана е вече повсеместна практика.

Отговори
3 3

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?