71

Гешев призова министър Йорданова и Христо Иванов на публичен дебат ВИДЕО

Ако не беше смешно, щеше да е тъжно за българската държавност

Разбрах, че по право участвам във сисшия съдебен съд, а не Висшия съдебен съвет, заяви главният прокурор

 

Очаквам да повиша нивото си на правни и общи знания. На предишното заседание на ВСС разбрах, че по право участвам във висшия съдебен съд, а не Висшия съдебен съвет, разбрах, че прокуратурата е централизирана, въпреки промените от бившия министър на правосъдието Христо Иванов. Разбрах, че прокуратурата, а не МВР разкрива престъпления. Разбрах, че прокуратурата води съдебното следствие, а не съда. Разбрах, че прокуратурата има законодателна инициатива. Това заяви главният прокурор Иван Гешев преди началото на Пленума на ВСС, който решава за предсрочното му освобождаване.

"Ако подаря разкази на Йовков на неправителствена организация, ако цитирам правилно по памет министъра на правосъдието, това представлява „враждебно и арогантно отношение към неправителствена организация“, заяви още Гешев.

"Ако не беше смешно, щеше да е тъжно и то за българската държавност. Но в името на българската държавност или каквото и да е останало, вместо министърът на правосъдието да обикаля студия и най-вероятно да заявява неверни твърдения с откровено политически характер, които вероятно уронват престижа на съдебната власт – тези свои твърдения да ги изрази в Пленума на ВСС, а не да мълчи. Иначе така няма аргументи нито за т.нар. съдебна реформа, нито за отстраняването на главния прокурор", смята Гешев. 

"Надявам се, че не това е причината да се притесняват, да не кажа страхуват, от разговор на тема правата на човека и върховенството на закона, За такъв разговор се обърнах искрено към г-жа Надежда Йорданова и г-н Христо Иванов.

Вместо да се крият, да излезем пред всички български граждани и да се чуят всички аргументи", призова ги Иван Гешев тази сутрин на влизане за заседанието на ВСС.

Нали искат откритост и публичност от главния прокурор. Мисля, че прокуратурата дава достатъчно, време е за откритост и публичност от страна на политиците, емоционално завърши той.

 
 
 
 
 
 

 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Кършияка

Кършияка

14.04.2022 | 20:55

Дебатът ще бъде интересен. Нямам търпение да видя излагацията на Иванов и Йорданова.

Отговори
0 0
Мила

Мила

13.04.2022 | 21:07

Иванов е страхливец и няма да дойде

Отговори
0 0
Петър

Петър

12.04.2022 | 20:46

Едно е сигурно, че нивото на дебата ще е прекалено ниско, като се има предвид, че ще участва и Христо Иванов.

Отговори
1 0
ASH

ASH

12.04.2022 | 14:58

Иванов ще си глътне граматиката, ако застане пред Гешев

Отговори
2 1
Асенов

Асенов

12.04.2022 | 10:15

И двамата ги е шубе!

Отговори
6 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?