71

Ето кои са килърите! Главсекът с ключови разкрития за престрелката в София

Убитият не е собственик на заложната къща. Той е дошъл с още двама и нападнал собствениците на другата заложна къща.

 

48-годишният мъж, който бе убит този следобед пред заложна къща в столичния квартал „Модерно предградие“, е криминално проявен, с 11 регистрации за различен тип  престъпления – кражби и телесни повреди. Това съобщи пред журналисти главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

От думите му стана ясно, че към 14:59 часа е станало сбиване, което е прераснало в престрелка. Двама души са стреляли по убития.

„На място са установени две лица, които са били в заложната къща, един загинал и двама, които са откарани в болница. Единият е във ВМА и му предстои хирургична намеса.

Причината за сбиването не е изяснена. Убитият не е собственик на заложната къща. Той е дошъл и е нападнал собствениците на заложната къща.

Двама души са арестувани.

Простреляният е дошъл с още две лица. Едното е задържано, другото е във ВМА. Единият от служителите на заложната къща е в „Пирогов““, обясни той.

От думите му стана ясно още, че на мястото са открити две оръжия. Оръжието на собствениците на заложната къща е законно.

„По отношение на нападателя нямаме информация да има законно притежавано оръжие“, добави Кангалджиев.

„Сформирани са огледни групи, предприети са всички необходими действия за установяване на очевидци и за събиране на годни веществени доказателства“, посочи още той. 

Шефът на СДВР Любомир Николов каза още, че всички, участвали в екшъна, са стари познайници на полицията, с дълги досиета.

„Агресия е предизвикала стрелбата. няма намесени полицаи в инцидента. Няма данни за хора, които са избягали от местопроизшествието“, посочи Николов.

Действията на полицията по изясняване на всички факти и обстоятелства около случая продължават.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?